detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
31.10.2023 19:38
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня 2023 року
Погроми в Махачкалі та контрабанда в Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

Про погроми в Махачкалі у блоці «1+1 медіа» говорили з директором «Центру близькосхідних досліджень» Ігорем Семиволосом. Він сказав, що його здивувало, що таке трапилося саме в Дагестані. Він вважає, що в цьому регіоні є протестна енергія, яку скерували проти євреїв. У Дагестані раніше були протести проти мобілізації.

З радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою говорили про ситуацію у Білорусі. Він розповідав, що, реагуючи на санкції, Лукашенко та його оточення намагаються створити образ зовнішнього ворога.

Російська медійниця Марія Жолобова у блоці «Інтера» говорила про контрабанду, яку росіяни використовують для купівлі комплектуючих. Вона сказала, що схема такої закупівлі не складна. І для уникнення санкцій зі сторони США до ланцюжка додали ще одну компанію.

З колишнім депутатом Держдуми Росії Іллею Пономарьовим обговорювали єврейські погроми в Махачкалі, зокрема те, що в подіях звинуватили Україну. Він сказав, що погроми — логічний шлях розвитку Росії, оскільки Володимир Путін відкрито декларує дипломатичні стосунки з ХАМАСом. Щодо звинувачень у бік України, Пономарьов сказав, що їх також підтримують російські ліберали, зокрема й представники Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

У блоці телеканалу «FreeДом» про поточні події в Україні та світі традиційно дискутували шеф-редактор медіа Олексій Мацука та радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко.


Російський соціолог Ігор Ейдман розмірковував про російську пропаганду та приниження корінних народів в Росії. За його визначенням, у цій війні корінні народи використовують як гарматне м’ясо. Також він вважає, що антисемітизм активно розвивається як серед корінних народів, так і власне серед самих росіян. На його думку, наразі в Росії насаджується імперська ідеологія.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY