detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
31.10.2023 14:11
СБУ оголосила підозру російській співачці Чичеріній. Вона погрожувала українцям сибірськими концтаборами
СБУ оголосила підозру російській співачці Чичеріній. Вона погрожувала українцям сибірськими концтаборами
Крім того, Чичеріна двічі незаконно відвідувала окуповані території, де на концертах закликала мешканців приєднуватись до окупантів.

Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці Юлії Чичеріній, яка підтримала збройну агресію Росії та погрожувала українським військовим концтаборами. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на власному ютуб-каналі відеозвернення, де закликала військових Сил оборони здаватися в полон росіянам.

Крім того, у своєму виступі Чичеріна погрожувала українським захисникам ув’язненням до російських концтаборів у Сибіру.

Потім це відео «підхопили» пропагандисти центральних інформресурсів Кремля, а також поширили на телеграм-каналах терористичних організацій «Л/ДНР».

Після теракту агресора в Оленівці Чичеріна приїхала до тимчасово окупованого селища і дала там концерт, під час якого закликала місцевих жителів вступати до лав загарбників.

Свій виступ вона супроводжувала «гаслами», в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

Мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності Чичеріної на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Чичеріній про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

СБУ нагадує, що у березні 2022 року Чичеріна незаконно прибула до тимчасово окупованого Енергодара та зняла український прапор із будівлі місцевої мерії.

Тоді за цим та іншими фактами правоохоронці кваліфікували її злочинні дії за двома статтями Кримінального кодексу України:

Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі. 

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Чичеріна потрапила під санкції ЄС.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY