detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.10.2023 12:43
Журналісти Суспільного отримали нагороду в рамках міжнародного конкурсу «Приз Європа 2023»
Журналісти Суспільного отримали нагороду в рамках міжнародного конкурсу «Приз Європа 2023»
Медійників відзначили нагородою «Європейський журналіст 2023».

Журналістів Суспільного мовлення нагородили відзнакою «Європейський журналіст 2023» у рамках міжнародного конкурсу «Приз Європа 2023». Про це йдеться на сайті Суспільного. 

Нагороду вручила гендиректорка Rundfunk Berlin-Brandenburg Ульріке Деммер. У своїй промові вона звернулася до всіх українських журналістів, які, попри страх за власне життя, продовжують інформувати своїх співгромадян в умовах повномасштабної війни: «Щодня ви будуєте духовний бастіон проти жаху».

Президентка «Приз Європа» та гендиректорка Bayerischer Rundfunk Катя Вілдермут додала, що вільна, незалежна та якісна журналістика необхідна в нинішніх обставинах як ніколи.

Міжнародний конкурс «Приз Європа 2023» провели в межах однойменного фестивалю, який розпочався 22 жовтня 2023 року в Берліні. Церемонія нагородження переможців конкурсу відбулася 27 жовтня. На «Приз Європа 2023» у різних категоріях також були номіновані документальні проєкти Суспільного «Капелани. Віра на війні»«Буча: Розстріл на Києво-Мироцькій»«Музиканти і війна» та «Щоденник вцілілої».

«Приз Європа» (Prix Europa) — це найбільш впливовий фестиваль серед європейських мовників, який підтримується Європейською мовною спілкою. Його заснували Європейський парламент, Європейська комісія та Європейський культурний фонд у 1987 році.

Нагадаємо, нещодавно на 39-му міжнародному фестивалі Prix Bohemia Radio репортаж журналіста Суспільного Тараса Ібрагімова «З вікна бачу Антонівський міст» здобув третє місце в категорії «Репортаж»

У цій категорії за нагороду змагався ще один репортаж Тараса Ібрагімова та шефредакторки «Суспільного Новини» Христини Гаврилюк «Як троє чоловіків зібрали сотні тіл у Бучі». Перше місце здобув репортаж Мартіна Доразіна «Атака на Слов’янськ» — «Чеське радіо» Radiožurnál / «Чеське радіо плюс».

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY