detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.10.2023 17:20
Окупаційний суд у Криму оштрафував двох місцевих мешканців за прослуховування пісні «Доброго вечора, ми з України»
Окупаційний суд у Криму оштрафував двох місцевих мешканців за прослуховування пісні «Доброго вечора, ми з України»
Їм призначили штрафи в розмірі 40 тисяч рублів кожному нібито через «дискредитацію російської армії».

Підконтрольний Росії суд у тимчасово окупованому Криму оштрафував двох місцевих жителів на 40 тисяч рублів кожного за публічне прослуховування пісні «Доброго вечора, ми з України». Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Їм призначили штрафи нібито через «дискредитацію російської армії».

«На думку окупантів, назва цієї пісні є "військово-патріотичним гаслом", яке, цитую, "використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу Збройних сил РФ"», — написав омбудсман.

Він зазначив, що таким чином росіяни намагаються залякати й придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова.

Нагадаємо, у вересні російський окупаційний суд оштрафував кримчанина на 30 тисяч рублів за проукраїнське татуювання. На одному з татуювань були зображені український герб та напис «Крим — Україна».

Раніше  російський окупаційний суд оштрафував трьох дівчат-аніматорок з аквапарку Алушти, які танцювали під пісню української виконавиці Вєрки Сердючки, за статтею про дискредитацію армії РФ. Дівчат звинуватили в тому, що вони, «перебуваючи на робочому місці, публічно танцювали під тематичну пісню українського виконавця з неприпустимим змістом».

За даними правозахисної організації «КримSOS», загалом російські окупаційні суди в Криму станом на вересень цього року винесли 409 ухвал за адміністративними справами про «дискредитацію російської армії». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY