detector.media
25.10.2023 15:01
На Чернігівщині дві газети будуть роздавати свої примірники безкоштовно у селах прикордоння
На Чернігівщині дві газети будуть роздавати свої примірники безкоштовно у селах прикордоння
Грантовий проєкт триватиме кілька місяців.

Корюківська районна газета «Маяк» та менська газета «Наше слово» отримали грант на друк безкоштовних примірників для сіл прикордоння. Про це повідомляє ІМІ з посиланням  на свого представника в Чернігівській області.

Як повідомили редактори цих видань, протягом кількох місяців безкоштовні примірники газет отримуватимуть жителі сіл, які стоять безпосередньо на кордоні з країною-агресором.

За словами редакторки газети «Маяк» Ірини Гайової, проєкт триватиме п’ять місяців.

«Це грант від американського донора. Пропозиція взяти участь у написанні проєкту надійшла від IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів). Проєкт передбачає забезпечення безкоштовними примірниками газети “Маяк” жителів чотирьох прикордонних населених пунктів Корюківськоі громади», — розповіла Ірина Гайова.

За словами редакторки, донор оплачує випуск безкоштовних примірників, а редакція за допомогою волонтерів та працівників старостатів роздає їх людям.

«У цих селах, що на кордоні, передплата друкованих ЗМІ з початком війни загальмувала. На те свої причини. Невчасна доставка газет, безгрошів’я, стрес, розпач. Ми намагаємося з допомогою донора підтримати та заспокоїти людей, донести достовірну інформацію про життя громади. Безплатні примірники отримуватимуть щонайменше 500 домогосподарств», — додала Ірина Гайова.

Аналогічний проєкт за підтримки IREX реалізуватиме і менська газета «Наше слово», повідомив ІМІ редактор Олександр Назаренко

Водночас газети «Маяк» та «Наше слово» й надалі випускатимуть за передплатою. Грантові примірники жителі прикордоння отримуватимуть лише з жовтня по січень.

Як повідомляв «Детектор медіа», на Житомирщині одна з місцевих газет обіцяє читачам самогонні апарати і поросят за передплату.

Фото: Сусіди.City

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY