detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
25.10.2023 12:11
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня 2023 року
Небезпечність московської церкви, війна на Близькому Сході, псевдовибори-2024 в Росії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом»         

У блоці каналу «1+1» релігієзнавець Юрій Чорноморець назвав ідеологію Російської православної церкви переходом від консерватизму до фундаменталізму. «А зараз це фашизм італійського зразка, який проповідує геноцид та антизахідну риторику», — додав гість.

Ексміністр палива та енергетики України Іван Плачков попередив, що прийдешня зима буде складнішою за попередню, адже нині в нас «менший запас міцності». До того ж, не можна виключати ворожі удари по газовій інфраструктурі.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що окупанти обшукують навіть дітей і застосовують до них такі ж репресивні механізми, як і до дорослих.

Економіст Василь Фурман висловив сподівання, що 12-й пакет санкцій проти Росії міститиме обмеження щодо продажу алмазів та заходи проти високотехнологічних галузей, зокрема ядерної.

За словами дипломата Руслана Осипенка, Китай вже давно отримує від Росії території в обмін на підтримку і загалом вважає Росію своїм сировинним придатком.

Російський політтехнолог Аббас Галлямов озвучив причину раптових «розворотів» деяких російських пропагандистів: «Вони починають розуміти, що не варто стояти поруч з тим, що впаде».

Російський опозиціонер Дмитро Гудков визнав, що вплинути на результат виборів 2024 року в Росії він та його однодумці не здатні, проте «можуть змінити післясмак» і показати суспільству, що воно заслуговує на щось краще, ніж Путін.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Олексій Гетьман заявив, що росіяни щодня мобілізують близько 800 людей — тобто приблизно стільки ж, скільки щодня гине на фронті.

Ізраїльський історик Яків Фальков підкреслив, що його співвітчизники підтримують проведення наземної операції в Газі, оскільки «далі так жити неможливо» (маються на увазі звірства терористів ХАМАС).

У блоці каналу «FreeДом» журналіст Цві Зільбер наголосив, що Ізраїль не прагне помсти за те, що сталося на півдні країни: «Це має бути робота з холодною головою зі знищення терористів». ХАМАС гість звинуватив у постійній брехні, зокрема і щодо бомбардування лікарні у Газі: «Тільки Ізраїль має докази, але вірити всі хочуть чомусь ХАМАС».

Історик Анатолій Бабинський прокоментував ухвалений Верховною Радою у першому читанні закон щодо заборони УПЦ МП: церква використовується у гібридній війні, документ жодним чином не перешкоджає віровченню і не стосується релігії, він покликаний оцінити юридичний аспект питання належності УПЦ до московського центру.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY