detector.media
23.10.2023 16:58
The New York Times перепросила за публікацію, в якій поклала вину за вибух у лікарні в Секторі Гази на Ізраїль
The New York Times перепросила за публікацію, в якій поклала вину за вибух у лікарні в Секторі Гази на Ізраїль
Власні розслідування Associated Press та CNN довели: вибух в «Аль-Ахлі» спричинила ракета, випущена з території Сектора Гази, а не авіаудар Ізраїлю.

Редакція The New York Times принесла вибачення за те, що 17 жовтня поширила інформацію про загибель сотень людей у районі лікарні «Аль-Ахлі» в Газі «внаслідок ізраїльського авіаудару».

Опублікований на сайті видання текст вибачення доступний лише передплатникам NYT. Мабуть, тому, що статтю, в якій містилися недостовірні відомості і яка пізніше була видалена, також могли прочитати лише передплатники.

Про це пише ізраїльське представництво видання Newsru.com — Newsru.co.il, — яке цитує текст вибачення NYT. У ньому йдеться про те, що 17 жовтня американське видання опублікувало заяви «урядових чиновників ХАМАСу». В них стверджувалося, що причиною загибелі сотень людей у лікарні в Газі нібито став ізраїльський авіаудар.

«Згодом Ізраїль заперечив свою провину і звинуватив у помилковому запуску ракети палестинське угруповання “Ісламський джихад”, яке, у свою чергу, відмовилося від відповідальності. Американські та інші міжнародні чиновники заявили, що їхні докази вказують на те, що ракета була випущена з позицій палестинських бойовиків», — пише NYT.

Редакція видання визнає: «Ранні версії репортажу — і популярність, яку він отримав у заголовках, новинах та каналах соціальних мереж — надто сильно спиралися на заяви ХАМАСу і не дозволяли зрозуміти, що ці твердження не можуть бути негайно перевірені. Звіт залишив у читачів хибне враження про те, що було відомо та наскільки достовірною була ця інформація».

Раніше повідомлялось, що Associated Press у своєму розслідуванні, заснованому на відеозаписах, дійшло висновку, що ракета, яка впала на лікарню «Аль-Ахлі» в Секторі Гази, ймовірно, була запущена з Палестини і впала на госпіталь помилково. Крім того, власне розслідування провело й CNN. За його результатами вибух у районі лікарні «Аль-Ахлі», ймовірно, спричинила ракета, випущена з території Сектора Гази, а не авіаудар Ізраїлю. Інформацію про ізраїльський удар спростувала й американська розвідка.

На фото — парковка біля лікарні в Газі після удару 17 жовтня

Фото: Mahmud Haams / AFP / Getty Images

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY