detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.10.2023 10:42
Компанія Гілларі Клінтон спродюсує фільм про розслідування фондом Джорджа Клуні воєнних злочинів росіян в Україні
Компанія Гілларі Клінтон спродюсує фільм про розслідування фондом Джорджа Клуні воєнних злочинів росіян в Україні
Фільм розкаже про правозахисницю Анну Нейстат, яка їздила до зони бойових дій в Україні, щоб отримати свідчення жертв зґвалтування і родин загиблих про злочини росіян.

Американська продюсерська компанія HiddenLight Productions, співзасновниками якої є Гілларі Клінтон, її донька Челсі Клінтон й актор Сем Бренсон, профінансує новий документальний фільм про фонд «За справедливість» актора Джорджа й Амаль Клуні, який розслідує російські воєнні злочини в Україні. Про це повідомляє американський журнал The Hollywood Reporter.

Документальний фільм має робочу назву «Ластівки повернуться». У ньому розкажуть про розслідувальну роботу правозахисниці та кандидатки юридичних наук Анни Нейстат, яка у фонді подружжя Клуні збирає докази російських злочинів в Україні.

«Ніщо не може стерти трагічні події в Україні чи повернути близьких, але ми сподіваємося, що показавши світові важку роботу Анни та її команди й докази, які вони виявляють, цей фільм може допомогти просунути мир і відповідальність за руйнівний конфлікт, який продовжує там розгортатися», — сказала Гілларі Клінтон. 

Режисеркою стрічки буде Лара Ворнер. Вона разом з Анною Нейстат їздила до зони бойових дій в Україні та намагалася отримати свідчення жертв зґвалтування і родин загиблих про злочини росіян.

«Я не вважаю “Ластівки повернуться” воєнним фільмом. Це справді реальний кримінальний трилер, дія якого відбувається в розпал колосального військового конфлікту. Ненастанне прагнення Анни домогтися того, щоб російські воєнні злочинці були притягнуті до відповідальності, вражало, і для мене велика честь працювати з нею, HiddenLight і фондом Клуні, щоб донести цю історію світові», — розповіла режисерка Лара Ворнер.

Фонд «За справедливість» Джордж та Амаль Клуні створили у 2016 році. Він підтримує команди юристів-правозахисників, які збирають докази для притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах за принципом «універсальної юрисдикції», згідно з яким воєнний злочин є злочином проти людяності та карається в будь-якій точці світу.

Фото: Гілларі Клінтон та Джордж Клуні, 2003 рік / Getty Images

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY