detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
11.10.2023 13:34
Українську мову у школах Криму не вивчають навіть факультативно
Українську мову у школах Криму не вивчають навіть факультативно
Хоча українська та кримськотатарська, поруч із російською, оголошені окупантами державними мовами в Криму, їх послідовно вичавлюють із системи освіти півострова.

Російські загарбники послідовно витісняють українську мову із системи освіти в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Постійне представництво Президента України в АРК.

«У школах окупованого Криму вивчення української мови не пропонують вже навіть факультативно, як це було в минулі роки окупації», — йдеться у повідомленні.

Як інформує Представництво, попри те, що українська та кримськотатарська разом із російською оголошені окупантами в Криму державними мовами, «їх послідовно вичавлюють із системи освіти півострова».

Нагадаємо, нещодавно 46% школярів на окупованій території Запорізької області, а точніше — їхніх батьків, висловили бажання вивчати українську мову. Ще навесні окупанти оголосили, що з 1 вересня 2023 року вивчення української для школярів припиняє бути обов'язковим і батькам пропонується обрати, яку мову їхні діти вивчатимуть як рідну — російську чи українську.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY