detector.media
10.10.2023 15:41
У Латвії порушили кримінальну справу проти громадянина через його образливі висловлювання на адресу українців
У Латвії порушили кримінальну справу проти громадянина через його образливі висловлювання на адресу українців
Обвинувачений розміщував на своєму телеграм-каналі голосові повідомлення, в яких підтримував злочини збройних сил Росії проти українців.

Служба державної безпеки (СДБ) Латвії порушила кримінальну справу проти громадянина країни через його висловлювання на адресу українців. Ернест Рієкстс відомий у Латвії тим, що проходить як обвинувачений ще й у справі про пожежу в хостелі на вулиці Меркеля в Ризі, в якій у 2021 році загинуло дев’ятеро людей. Про це написало видання Delfi з посиланням на агентство LETA. 

27 вересня СДБ країни висунула Рієкстсу обвинувачення в героїзації та виправданні злочинів, скоєних росіянами в Україні, а також у діяльності, спрямованій на розпалювання національної та міжнаціональної ворожнечі.

Служба державної безпеки Латвії встановила, що Рієкстс публікував на своєму телеграм-каналі доступні необмеженому колу осіб голосові повідомлення, в яких підтримував злочини збройних сил Росії проти українців. Також в опублікованих голосових повідомленнях він очорнював та принижував громадян Латвії та України.

В аудіозаписі, розміщеному в соціальних мережах, можна почути, як Рієкстс висловлює підтримку агресії Росії в Україні: «“Дякую” росіянам треба сказати, що вони бомблять українців, цих неосвічених дурнів. Тому що я кажу, що у світі не потрібні дурні нації. Те саме відбудеться і в Латвії. І треба сказати спасибі росіянам, що вони очистять Латвію від тупих людей».

В іншому аудіо Рієкстс прокоментував удар російської ракети по Харківській області, внаслідок якого загинуло понад 50 людей: «Світ очищується від даунів, і це добре, тому що за останні два роки лохам вдавалося вибратися з країни».

Служба державної безпеки Латвії скерувала кримінальну справу до Державної поліції для подальшого розслідування.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Латвії зафіксували рекордний рівень негативного ставлення жителів країни до Росії.

Також ми писали про те, що суд у Ризі призначив громадянину Латвії громадські роботи за співпрацю з російським інформаційним агентством.

Фото: Delfi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY