detector.media
09.10.2023 18:38
У наступному році Кремль збільшить витрати на «патріотичне виховання» дітей в десять разів
У наступному році Кремль збільшить витрати на «патріотичне виховання» дітей в десять разів
Обсяг фінансування цієї програми кратно перевищить витрати на ключові соціальні держпрограми та федеральні проєкти.

У 2024 році російський уряд запланував виділити на «патріотичне виховання» дітей та підлітків 45,85 мільярда рублів (майже 460 млн доларів США). 20,5 мільярдів з них мають дістатися нещодавно створеній організації «Движение первых», яке диктатор Путін пропонував перейменувати у «піонерію». Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на проєкт федерального бюджету, який внесено до Держдуми РФ. 

Загальний обсяг фінансування «Движения первых» на наступний рік буде порівнянним із річними доходами бюджетів бідних російських регіонів — таких як Калмикія (24 млрд рублів) або Єврейська автономна область (20,4 млрд рублів). Він кратно перевищить витрати на низку ключових держпрограм та федеральних проєктів.

Крім «Движения первых», з держбюджету РФ планується профінансувати молодіжну «Юнармию», конкурс «Большая перемена», програму для початкової школи «Орлята России».

У 2022 році на реалізацію федерального проєкту «Патріотичне виховання» було закладено майже 4,9 млрд рублів, у 2023-му — 39,7 млрд рублів. Отже, порівняно з 2022 роком на фінансування ідеологічної обробки юного покоління Росії у 2024 році буде витрачено в десять разів більше.  

Раніше повідомлялось, що витрати на соціальну політику й національну економіку, закладені в бюджеті РФ на 2024 рік, будуть мінімальними за останні 13 років.

Про те, як влада Росії не просто популяризує мілітаризм серед дітей, а виховує готовність до війни та смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY