detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.10.2023 14:30
Російська ФСБ звинуватила адвоката Новікова в держзраді та «пропагандистській роботі»
Російська ФСБ звинуватила адвоката Новікова в держзраді та «пропагандистській роботі»
Росіянин Новіков був адвокатом Надії Савченко, Олега Сенцова та Петра Порошенка. Він переїхав до України, а в лютому 2022-го вступив до тероборони.

Російська ФСБ порушила кримінальну справу проти адвоката Іллі Новікова за статтею про держзраду за участь у бойових діях на боці України. Також йому закидають «пропагандистську роботу», повідомляє російський «Интерфакс» із посиланням на пресслужбу ФСБ РФ.

У ФСБ заявили, що після повномасштабного вторгнення Новіков «добровільно покинув територію Росії, вступив до лав Сил територіальної оборони України й досі бере участь у їхній діяльності, а саме пройшов військову підготовку, бере участь у бойових діях, займається пропагандистською роботою».

Щодо адвоката порушено кримінальну справу за статтею 275 КК Росії (державна зрада у формі переходу на бік супротивника). У РФ йому загрожує довічне позбавлення волі.

Ілля Новіков був адвокатом колишньої народної депутатки, військової Надії Савченко, режисера, ексбранця Кремля Олега Сенцова, п'ятого Президента України Петра Порошенка. У 2021 році Новіков переїхав до України, в лютому 2022-го вступив до лав тероборони. У Росії його внесли до реєстру іноземних агентів у листопаді 2022 року. 1 грудня 2022 року російське МВС оголосило його в розшук.

Фото: glavcom.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY