detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
08.10.2023 21:03
Прощання з Ніною Матвієнко відбудеться 11 жовтня в Національній філармонії України
Прощання з Ніною Матвієнко відбудеться 11 жовтня в Національній філармонії України
Про дату та місце прощання з народною артисткою України повідомила її донька Тоня Матвієнко.

Прощання з народною артисткою України Ніною Матвієнко відбудеться в середу, 11 жовтня, в Національній філармонії України. Про це у своїй розповіді в інстаграмі та на сторінці у фейсбуку повідомила донька співачки Тоня Матвієнко.

«Прощання з мамою відбудеться у середу, 11 жовтня, з 11:00 до 13:00 у Національній філармонії України у Києві (Володимирський узвіз, 2)», — сказала Тоня Матвієнко на відео в інстаграмі.

Ніну Матвієнко поховають на Звіринецькому цвинтарі.

Причину смерті матері Антоніна поки не повідомила, але за інформацією NV, співачка Наталя Могилевська розповіла, що під час її останньої зустрічі з Ніною Митрофанівною артистка відмовилася від допомоги лікарів.

Народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко померла сьогодні, 8 жовтня. 10 жовтня їй мало б виповнитися 76 років.

У творчому репертуарі Ніни Матвієнко платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів. Серед найвідоміших пісень у виконанні співачки — «Пісня про матір», «Сміються, плачуть солов’ї», «Колискова», «Мальви», «Квітка-душа» та інші. 

Артистка гастролювала в Канаді, США, Мексиці, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки.

У 1978 році за внесок у розвиток українського мистецтва вона отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Ніна Матвієнко також зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом'яні дзвони», «Пропала грамота»), радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»), а також озвучила низку науково-популярних кінофільмів та кілька теле- і радіопрограм.

Фото: Тоня Матвієнко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY