detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.10.2023 11:01
Померла народна артистка України Ніна Матвієнко
Померла народна артистка України Ніна Матвієнко
За кілька днів, 10 жовтня, їй мало виповнитися 76 років.

У віці 75 років пішла з життя співачка, акторка, народна артистка України Ніна Матвієнко. Про це повідомила її дочка Тоня Матвієнко.

«Мама померла» написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Наразі донька співачки не уточнює, як і коли саме це сталося.

10 жовтня пані Ніні мало виповнитися 76 років.

«Смерть співачки — болісна втрата для України. Висловлюємо свої співчуття близьким та колегам. Світла пам’ять!» — прокоментували в Міністерстві культури та інформаційної політики.

ДОПОВНЕНО. Як повідомила Тоня Матвієнко у своїх соцмережах, прощання з артисткою відбудеться в середу, 11 жовтня, з 11:00 до 13:00 у Національній філармонії. 

Нагадаємо, у творчому репертуарі Ніни Матвієнко платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів. Серед найвідоміших пісень у виконанні співачки — «Пісня про матір», «Сміються, плачуть солов’ї», «Колискова», «Мальви», «Квітка-душа» та інші. 

Артистка гастролювала в Канаді, США, Мексиці, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки.

У 1978 році за внесок у розвиток українського мистецтва вона отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Ніна Матвієнко також зіграла в телевиставах («Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди»), художніх фільмах («Солом’яні дзвони», «Пропала грамота»), радіовиставах («Політ стріли», «Кларнети ніжності»), а також озвучувала низку науково-популярних кінофільмів та кілька теле- і радіопрограм.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким пані Ніни. 

Фото: Тоня Матвієнко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY