detector.media
06.10.2023 23:06
Петро Верзилов пішов з посади видавця «Медиазоны» після того, як розповів, що воює за Україну
Петро Верзилов пішов з посади видавця «Медиазоны» після того, як розповів, що воює за Україну
Опозиціонер пояснив це небажанням ставити під сумнів «незаангажованість і незалежність видання».

Російський опозиціонер Петро Верзилов залишив посаду видавця «Медиазоны» — видання, яке розповідає про війну в Україні та антидемократичну політику російської влади, через що внесене Мін’юстом РФ до реєстру «іноземних агентів». Про це він повідомив у соцмережі X. 

Напередодні Верзилов дав інтерв’ю журналісту Юрію Дудю. У ньому він, зокрема, розповів, що воює проти Росії у складі української армії.

Після виходу інтерв’ю Верзилов заявив, що складає повноваження видавця «Медиазоны», щоб не давати приводів «ставити під сумнів незаангажованість і незалежність видання». 

«Підтримуйте і читайте “Медиазону” — це одне з найважливіших джерел про те, що відбувається у світі в цей пекельний час», — закликав опозиціонер.

Всем привет, друзья! ????

Хотелось бы сказать пару слов и выпустить небольшое заявление.

Я был основателем и издателем Медиазоны с момента основания в 2014 году и, что очень важно, никогда не вмешивался в редакционную политику. Моя сегодняшняя деятельность (о которой я подробно…

— Peter Verzilov (@gruppa_voina) October 6, 2023

Інтернет-видання «Медиазона» було засноване 2014 року учасниками гурту Pussy Riot Надією Толоконніковою, Марією Альохіною та Петром Верзиловим. З самого початку видання висвітлювало переважно роботу судових, правоохоронних і пенітенціарних органів РФ. Також розповідало про переслідування громадян Росії за їхні політичні погляди. 

У листопаді 2021 року «Детектор медіа» повідомляв, що видавця «Медиазоны» Петра Верзилова оголосили в розшук. При цьому зазначалося, що Верзилова розшукують за статтею Кримінального кодексу, але не уточнювалося, за якою.

Наприкінці вересня 2021-го Петра Верзилова та «Медиазону» внесли в РФ до переліку «іноземних агентів», а 12 листопада проти медійника склали протокол за порушення закону про іноагентів.

У березні 2023 року Басманний суд Москви заочно заарештував Верзилова за статтею про поширення так званих «фейків» про російську армію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY