detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
05.10.2023 20:18
Комітет гуманітарної та інформполітики обговорить концепцію іномовлення з Міністерством культури
Комітет гуманітарної та інформполітики обговорить концепцію іномовлення з Міністерством культури
Члени комітету Микола Княжицький та Володимир В’ятрович вважають, що, зокрема, концепція мовлення російською каналу «FreeДом», орієнтованого переважно на РФ, є хибною.

4 жовтня 2023 року члени парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, розглянувши питання «Система державного іномовлення України: стан та перспективи розвитку», вирішили обговорити концепцію іномовлення спільно з Міністерством культури та інформаційної політики.

З такою пропозицією виступив член комітету Микола Княжицький, який сказав, що доповідачка з цього питання (генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська) та журналісти іномовлення просто виконують концепцію, яку їм спустили зверху, і до них питань немає. На думку Миколи Княжицького, а також члена комітету Володимира В’ятровича, концепція мовлення російською мовою каналу «FreeДом», орієнтованого переважно на РФ, є хибною. Так само вони не розуміють, чого канал «Дім» мовить в Україні, а не за її межами.

Голова комітету Микита Потураєв сказав, що було би доцільно, щоб «Дім» мовив для українськомовної аудиторії США та Канади. А заступниця голови комітету Євгенія Кравчук зазначила, що російськомовний «FreeДом» дивляться в країнах Балтії.

Юлія Островська представила презентацію про стан та перспективи системи державного іномовлення України. Розповіла про розвиток диджитал-майданчиків іномовлення. А також зазначила про 8,9 млрд переглядів контенту «FreeДом» на диджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та медіагруп за 18 місяців, з них 1,9 млрд на майданчиках іномовлення.

«Ми маємо 1,6 млн підписників та 950 млн переглядів на основних youtube-каналах бренду "FreeДом" і "FreeДом live"», — сказала вона. Володимир В’ятрович уточнив, що цікаво було би дізнатися, як вони ці мільярди рахують.

Нагадаємо, розширене засідання щодо іномовлення передбачено планом роботи комітету протягом десятої сесії парламенту.

Фото: слайди презентації МПІУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY