detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
05.10.2023 12:51
IdeaFilms презентувала у Польщі комедійний серіал «Сусіди назавжди» про взаємини між українською та польською родинами
IdeaFilms презентувала у Польщі комедійний серіал «Сусіди назавжди» про взаємини між українською та польською родинами
Творці проєкту сподіваються, що їхня робота сприятиме зближенню українців і поляків.

4 жовтня українська продакшн-компанія IdeaFilms презентувала на міжнародній телемедіаконференції PIKE у Польщі свій новий проєкт — комедійний серіал «Сусіди назавжди». Актори в серіалі говорять двома мовами — українською та польською. Проєкт створювали за приватні кошти. Про це «Детектор медіа» компанія IdeaFilms повідомила пресрелізом.

За сюжетом історія відбувається невдовзі після перемоги України у війні, яку розпочала Росія. В основі комедійного проєкту лежать сусідські взаємовідносини між українською та польською сім’ями, які стали жертвами афери: вони купили один і той самий будинок у прикордонному містечку Веселе і тепер змушені жити разом, поки не буде знайдено афериста. Після різних побутових непорозумінь вони стають справжніми друзями.

Зйомки серіалу відбувалися протягом весни-літа 2023 року в Києві.

Автор сценарію, продюсер і режисер серіалу «Сусіди назавжди» Олексій Комаровський

«Цей двомовний проєкт нової епохи, з новими героями, новим вектором руху нашого суспільства, який сприяє зменшенню  мовного бар’єру. За допомогою гумору ми допомагаємо нашим націям зблизитися, посміятися над власними стереотипами та помилками, слухати і розуміти один одного та, звичайно, змінюватися. Взаємовідносини між сусідами проходять різні етапи, але ми точно знаємо, хто є наші добрі і надійні друзі і сусіди», — коментує автор сценарію, продюсер і режисер проєкту Олексій Комаровський.

У серіалі знімались українські актори Наталка Денисенко, Катерина Варченко, Олексій Череватенко, Валентина Вовченко, Вероніка Мішаєва, Демʼян Шиян та інші.

Акторка Наталка Денисенко

« Сусіди назавжди це дружній, комедійний,  легкий проєкт. Працювати над двомовним проєктом це новий акторський досвід для мене, було важко і водночас цікаво, особливо  переозвучувати себе польською мовою, це був виклик для мене, тому що я ніколи не говорила польською. Я вважаю, такі міжнародні проєкти відкривають перед українськими акторами нові можливості», — сказала акторка Наталка Денисенко.

Презентація серіалу «Сусіди назавжди» відбулася за сприяння Асоціації правовласників та постачальників контенту.

Компанія IdeaFilms вже розпочала переговори з польськими партнерами для продовження копродукції першої українсько-польської двомовної комедії.

Нагадаємо, влітку 2022 року «Детектор медіа» повідомляв, що кінокомпанія IdeaFilms розпочала зйомки кінореконструкції «Область Героїв» про героїчні вчинки жителів Київщини під час російської окупації навесні 2022-го. У листопаді минулого року цей проєкт вийшов у кінопрокат.

У 2021 році ми писали, що IdeaFilms знімає політичний трилер про українських футболістів «Небезпечна гра».

Фото: скриншот;  IdeaFilms / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY