detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.10.2023 17:44
Назвав журналістку «товстою лесбійкою»: У Швейцарії полеміста Алена Бонне арештували на 60 діб через наклеп та дискримінацію
Назвав журналістку «товстою лесбійкою»: У Швейцарії полеміста Алена Бонне арештували на 60 діб через наклеп та дискримінацію
З 2020 року у Швейцарії дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації вважають порушенням закону.

У Швейцарії суд ухвалив рішення арештувати на 60 діб франко-швейцарського письменника та полеміста Алена Бонне, який два роки тому глузував над журналісткою газет Tribune de Geneve та 24 Heures Катрін Машерель і називав її «товстою лесбійкою». Про це повідомляє Associated Press. 

У 2021 році Бонне, відомий під псевдонімом Ален Сораль, обізвав медійницю у своєму відео у фейсбуку і сказав, що вона займається квір-активізмом, бо є начебто «несповна розуму». 

Варто зазначити, що з 2020 року у Швейцарії дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації вважають порушенням закону.

Суд Лозанни звинуватив письменника в наклепі, дискримінації та розпалюванні ненависті. Окрім арешту його також зобов’язали сплатити судові витрати і штраф.

«Це судове рішення є важливим моментом для справедливості та прав людей ЛГБТКІ-спільноти у ​​Швейцарії. Переконання Алена Сораля є сильним сигналом того, що в нашому суспільстві не можна терпіти гомофобну ненависть», — прокоментувала співдиректорка групи лесбійських активістів LOS Муріал Вегер.

Адвокат засудженого Паскаль Юнод заявив, що його підзахисний оскаржуватиме вирок у федеральному суді Швейцарії і «за необхідності» звертатиметься до Європейського суду з прав людини. 

У 2019 році Алена Бонне вже засуджували у Франції до тюремного ув’язнення за заперечення Голокосту, що є злочином у цій країні.

Нагадаємо, у вересні іспанська поліція заарештувала чоловіка, який торкнувся сідниць журналістки каналу Cuatro Іси Баладо під час її прямого ефіру. Кореспондентка вела репортаж про подробиці пограбування в центрі Мадрида, як раптом до неї підійшов незнайомець та простягнув руку, щоб торкнутися її сідниць. Компанія-власник каналу Mediaset España заявила, що вони викликали правоохоронців і ті прибули на місце інциденту за кілька хвилин.  

Фото: CTV News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY