detector.media
04.10.2023 11:07
27 жовтня — форум «Українська — мова Перемоги!» до Дня української мови та писемності
27 жовтня — форум «Українська — мова Перемоги!» до Дня української мови та писемності
Результатом роботи форуму має стати створення «дорожньої мапи» зі збереження й розвитку мови та культурного генетичного коду нації.

До Дня української мови та писемності Всеукраїнський рух «Єдині» за інформаційної підтримки групи 1+1 media в межах проєкту «Плюсуй українську» та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України проводить Форум «Українська — мова Перемоги!».

Мета — винести на загальнодержавний рівень дискусію про потребу формування єдиного україноцентричного безпечного освітньо-культурного простору в державі, вплив мови на безпеку країни, про культурну дипломатію та важливість збереження мови спілкування серед українців, які перебувають за кордоном через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Форум відбудеться у форматі тематичних панельних дискусій, серед ключових питань:

Заплановані спікери:

Урядовці – керівники профільних міністерств, дипломати, лідери громадської думки: Тарас Кремінь, Артур Пройдаков, Ярина Ключковська, Катерина Поліщук, представники громадських організацій, що опікуються питаннями мови та культури, представники територіальних громад, модератори розмовних клубів Всеукраїнського руху «Єдині» та спікери від 1+1 media, про яких стане відомо згодом.

Результатом роботи форуму має стати створення «дорожньої мапи» зі збереження й розвитку мови та культурного генетичного коду нації, яка стане вектором для спільної дії громадськості й держави.

У межах форуму «Українська мова — перемоги!»  відбудеться церемонія нагородження «Людина мови».  Відзначать мовних амбасадорів за внесок у розвиток української мови за останні 10 років.

Довідка:

Всеукраїнський рух «Єдині» — проєкт освітньої та психологічної підтримки у переході на українську мову, створений у квітні 2022 року за участі Ініціативи «Навчай українською» та за підтримки ГО «Українська гуманітарна платформа».

Допомогою «Єдині» у переході на українську вже скористалися понад 100 тисяч людей, які успішно подолали і мовний, і психологічний бар’єри!

Розмовні клуби «Єдині» нині працюють у 30 містах України та за кордоном — у Любліні, Варшаві, Роттердамі, Вільнюсі, Гельсінкі, Празі й на Кіпрі, у Шотландії та інших країнах.

З липня 2023 року Всеукраїнський рух «Єдині» розширює безоплатні розмовні клуби української мови на деокупованих і прифронтових територіях, зокрема в Харківській і Херсонській областях: у Чорнобаївці, Балаклії, Чугуєві, Дергачах, Пісочині, Харкові, Херсоні, у селах Киселівка, Миролюбівка,  Велика Олександрівка.

Партнери проєкту:

Генеральний інформаційний партнер — група 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську». Міністерство освіти і науки України, Київська міська державна адміністрація,

Міністерство молоді та спорту України,  Українсько-Польський Центр Освіти «UniverPL, Young Business Club, EdEra – студія онлайн-освіти, Центр підтримки «Я —Маріуполь», Українська бібліотечна асоціація / Ukrainian Library Association.

Розмовні клуби на деокупованих територіях реалізовані за підтримки ІСАР «Єднання» у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР «Єднання» у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки підтримці, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Соціальні мережі проєкту:

https://yedyni.org/

https://www.facebook.com/yedyni

https://instagram.com/yedyni.ruh

https://www.tiktok.com/@yedyni.ruh

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY