detector.media
03.10.2023 18:25
5 жовтня — пресконференція «Як врятувати Владислава Єсипенка та інших кримських журналістів, ув’язнених Росією?»
5 жовтня — пресконференція «Як врятувати Владислава Єсипенка та інших кримських журналістів, ув’язнених Росією?»
Під час заходу правозахисники нададуть інформацію про поточну ситуацію, в якій перебувають медійники - бранці Кремля.

У четвер, 5 жовтня, об 11:00 в ІА «Укрінформ» (м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, другий поверх) відбудеться пресконференція на тему «Як врятувати Владислава Єсипенка та інших кримських журналістів, ув’язнених Росією?».

Список кримських політв’язнів Кремля продовжує збільшуватися — за даними Кримської правозахисної групи, наразі Росія незаконно утримує щонайменше 173 кримських політичних в’язнів у місцях позбавлення волі на території півострова та на своїй території. Серед них — 15 кримських журналістів: Ірина Данилович, Владислав Єсипенко, Амет Сулейманов та інші. Деякі з них з них мають серйозні захворювання, не отримують медичної допомоги та можуть померти у неволі.

Під час заходу правозахисники, рідні і колеги журналістів-політв’язнів, а також представники влади нададуть інформацію про поточну ситуацію, в якій перебувають медійники - бранці Кремля, включаючи ув’язненого журналіста-фрілансера проєкту «Крим. Реалії» Радіо Свобода Владислава Єсипенка, а також розкажуть про представників РФ, які причетні до системних переслідувань політв’язнів. 

Також прозвучить відеозвернення спікерки Палати представників парламенту Чехії Маркети Пекарової Адамової, яка 24 жовтня в Празі буде приймати парламентський саміт Кримської платформи.         

Учасники: 

Модераторка: Ірина Іванченко, комунікаційниця Центру прав людини ZMINA

Організатори: Центр прав людини ZMINA, Радіо Свобода

Трансляція заходу буде доступна на фейсбук-сторінці ZMINAфейсбук-сторінці Крим Реалії, а  також на ютуб-каналі Укрінформу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY