detector.media
03.10.2023 11:02
Кремлю вдається ефективно впливати на суспільну думку в РФ за допомогою статусу «іноземного агента»
Кремлю вдається ефективно впливати на суспільну думку в РФ за допомогою статусу «іноземного агента»
Дві третини громадян РФ вважають «іноагентів» зрадниками, які «поширюють брехню» про Росію.

Російська влада використовує статус «іноземного агента» як інструмент маніпулювання громадською думкою для підтримки антизахідного та провоєнного курсу держави. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на опитування російського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ).

Центр опублікував результати опитування щодо ставлення росіян до людей і організацій, зареєстрованих як «іноагенти». Згідно з ними 61% громадян РФ вважають їх «зрадниками», які «поширюють брехню» про Росію.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 03 October 2023.

Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/mgo9GCY8PO

???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/LPSex5LLJd

— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) October 3, 2023

«Після повномасштабного вторгнення в Україну Росія розширила законодавство про іноземних агентів. Ці заходи суттєво звужують інформаційний простір усередині Росії, дедалі важче артикулювати будь-яку точку зору, включно з інакомисленням щодо війни, що відхиляється від офіційної лінії», — зазначили у британській розвідці.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що, згідно з даними британської розвідки, Росія створює на окупованих територіях України власний інформаційний простір.

Також ми писали про те, що в Росії, за даними британської розвідки, посилили боротьбу з VPN, бо це заважає владі контролювати інформацію всередині країни.

Фото: TASS

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY