detector.media
01.10.2023 20:49
Жозеп Боррель відвідав Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Києві
Жозеп Боррель відвідав Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Києві
На переконання високого представника ЄС, за допомогою таких центрів можна протистояти агресії Росії.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель відвідав Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Києві.

Про це він повідомив на пресконференції в «Медіацентрі Україна», передає Укрінформ.

«У Росії агресія проти України супроводжувалася масовими гібридними атаками, тобто пропагандою, маніпулюванням інформацією, дезінформаційними кампаніями, кібератаками на інформаційні мережі. Ми повинні ... з цією дезінформацією боротися. Це високий пріоритет для Європейського Союзу та України», – сказав високий представник ЄС.

Жозеп Боррель підкреслив, що був радий нагоді відвідати Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Ми бачимо, що пропаганда поширюється у великих масштабах. Ми бачимо це в Африці, в Латинській Америці, в Азії. Через цю війну пропаганди та дезінформації Росія намагається зняти з себе відповідальність за війну, заперечуючи окупацію, анексії, звірства, звинувачуючи інших у наслідках продовольчої та енергетичної кризи», – зазначив він.

Боррель наголосив на необхідності боротися з викривленими наративами. “Ми маємо вести цю битву, виграти її, тому що справа не лише в території, а й в людях. Маємо створювати організації та підтримувати такі структури, як та, яку я щойно відвідав - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки”.

На переконання високого представника ЄС, за допомогою таких центрів можна протистояти агресії Росії, і сам Брюссель також докладає до цього зусиль.

Фото: Жозеп Боррель/Укрінформ.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY