detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
01.10.2023 10:45
Валерій Залужний привітав усіх захисників і захисниць: «Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці»
Валерій Залужний привітав усіх захисників і захисниць: «Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці»
Головнокомандувач ЗСУ: «Захисник та захисниця — це не просто слова. Це важка робота — щохвилинни, щогодини, щодня. Для перемоги. Це боротьба, біль, кров і сльози заради майбутнього».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав усіх українських воїнів зі святом. У своєму відеозверненні з нагоди Дня захисників і захисниць він зазначив, що українці щоденно доводять на кожному клаптику нашої землі: ворогу не вдасться знищити Україну. 

«Це свято кожного, хто обороняє нашу Батьківщину. Це день наших героїв: у формі Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Держприкордонслужби, поліцейських, чи рятувальників. Тих, хто воює зі зброєю в руках, у білих халатах чи допомагаючи із забезпеченням, відновлюючи енергетику чи навчаючи наших дітей. Навпроти нас — ворог. Підступний, який убиває і тих, хто зі зброєю, і тих, хто її не має. У ворога є мета — знищити нас і нашу державу. Але я впевнений — йому це не вдасться. І всі ми доводимо це щодня. На кожному клаптику нашої землі. Знищуючи противника», — сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Як зазначив Залужний, захисник та захисниця — це не просто слова, а важка щоденна робота для перемоги. Це боротьба, біль, кров і сльози заради майбутнього.

«Усі ті, хто відчуває свою силу, щиро радіє перемогам і схиляє голову перед тими, хто на щиті. Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці! Дякую тобі, кожен захиснику і кожна захиснице!» — сказав він.

1 жовтня о 9:00 по всій країні на центральних площах та вулицях українських міст відбулася масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих українських воїнів.

Нагадаємо, з 1 вересня 2023 року Українська греко-католицька церква та Православна церква України перейшли на новий церковний календар

Відтепер Різдво Христове в Україні святкуватимуть 25 грудня замість 7 січня. З 14 жовтня на 1 жовтня перенесли дату святкування Дня захисників і захисниць України, що пов'язано з українськими військовими традиціями вшанування Покрови Пресвятої Богородиці.

Крім того, з 28 липня на 15 липня перенесли дату святкування Дня української державності, коли вшановується пам'ять одного з творців давньої Київської держави, рівноапостольного князя Володимира Великого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY