detector.media
29.09.2023 11:55
2 жовтня — презентація документального фільму «Зоряна» про загиблу військову Наталію Стребкову
2 жовтня — презентація документального фільму «Зоряна» про загиблу військову Наталію Стребкову
Документальний фільм розповідає про Наталію Стребкову з позивним Зоряна, яка загинула 15 квітня 2022 року під час бомбардування заводу «Азовсталь».

У понеділок, 2 жовтня, о 18:00 Платформа пам'яті Меморіал  запрошує на презентацію документального фільму «Зоряна» про  загиблу військову Наталію Стребкову.

Презентація відбудеться у кінотеатрі «Ліра» (вулиця Велика Житомирська, 40).

Реєстрація за посиланням

Документальний фільм, створений платформою пам'яті Меморіал, розповідає про Наталію Стребкову з позивним Зоряна, яка загинула 15 квітня 2022 року під час бомбардування заводу «Азовсталь».

Наталія Стребкова ніколи не мріяла про військову кар'єру, працювала в Полтаві перукаркою, але доля пов’язала її з полком «Азов». Після початку повномасштабного вторгнення вона разом із чоловіком захищала Маріуполь. Тричі могла виїхати з окупованого міста, але вирішила залишатися там до останнього подиху.

«Наталка ніколи не могла сидіти без діла і тому вона швидко знайшла собі роботу в Маріуполі. Але так сталося, що салон, в який вона влаштувалася, був неподалік від бази “азовців”. Багато військових приходили туди поголитись, підстригтись. Інколи про переживання моїх бійців Наталка знала більше, ніж я», – згадує чоловік загиблої Олексій Стребков, який є дійсним бійцем «Азову». 

За якийсь час Наталія звільнилася з перукарні і влаштувалася діловодом у військову частину 3057.

«Цей фільм про силу духу, рішучість та відданість своїм ідеалам, цінностям, близьким. Це історія про жінку, яка до 2014 року боялася всього, що пов'язано з війною, а потім вона опинилася в самому пеклі й щоразу туди поверталася, задля своїх, задля перемоги. Так Наталя перетворилася на сталь», – каже авторка фільму Олена Жилун.

Ця стрічка одна з серії документальних фільмів платформи пам'яті Меморіал, які покликані зберегти пам'ять про вбитих у війні. Інші стрічки ви можете переглянути на YouTube-каналі Меморіалу:

Стрічку «Зоряна» також можна буде переглянути на YouTube-каналі Меморіалу 3 жовтня, о 20:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY