detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.09.2023 12:48
Нацрада нагадує провайдерам: з 30 вересня втрачає чинність перелік іноземних каналів, дозволених для трансляції
Нацрада нагадує провайдерам: з 30 вересня втрачає чинність перелік іноземних каналів, дозволених для трансляції
Ця зміна передбачена законом «Про медіа».

З 30 вересня втрачає чинність Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Про це сказав заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олег Черниш під час засідання 28 вересня.

Після 30 вересня провайдери мають включати до складу своїх пакетів:

Нагадаємо, раніше іноземним каналам, щоби провайдери платного телебачення могли легально транслювати їх у своїх мережах, потрібно було потрапити до списку адаптованих каналів, які відповідають Європейській конвенції про транскордонне мовлення й українському законодавству. Однак після вступу в дію закону «Про медіа» дозволяється ретранслювати без обмежень канали з країн ЄС. Решта іноземних медіа мають зареєструватись у Нацраді. Регулятор уже затвердив відповідну процедуру. При цьому Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, є чинним упродовж шести місяців із дня набуття чинності законом «Про медіа». Тобто до кінця вересня цього року.

Окрім цього, під час війни є свої особливості й обмеження для іноземних каналів. Наприклад, Нацрада може відмовити в реєстрації тим медіа, які зареєстровані в державі-агресорі, або якщо кінцевим бенефіціарним власником, ключовим учасником чи власником істотної участі на будь-якому рівні є громадянин держави-агресора без дозволу на проживання в Україні, або якщо така особа здійснює редакційний контроль.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY