detector.media
26.09.2023 21:45
Єврокомісія оприлюднила звіт щодо боротьби ключових міжнародних інтернет-платформ з російською дезінформацією
Єврокомісія оприлюднила звіт щодо боротьби ключових міжнародних інтернет-платформ з російською дезінформацією
ЄК опублікувала приклади окремих розділів звіту з протидії дезінформації, що пов’язана з війною РФ проти України.

Єврокомісія оприлюднила звіт з дотримання Кодексу поведінки щодо дезінформації, до якого на добровільній основі приєдналися ключові міжнародні інтернет-платформи, зокрема Google, Meta, Microsoft, TikTok. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сайт Єврокомісії.

«Дезінформація все ще залишається одним із найбільших ризиків для європейської демократії в інформаційному полі, включаючи ті, що пов’язані із російською війною проти України та з виборами», — зазначила віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова.

Єврокомісія оприлюднила приклади окремих розділів звіту з протидії дезінформації, що пов’язана з російською війною проти України.

Зокрема, у доповіді Google за період з січня по квітень 2023 року йдеться про те, що мережа YouTube припинила діяльність 411 каналів та 10 окремих блогів, які були долучені до скоординованої операції впливу через «Російське агентство з дослідження Інтернету» (IRA), що перебуває на утриманні російської держави.

Своєю чергою, доповідь від мережі Meta містить інформацію про співпрацю з перевірки фактів з 26 міжнародними партнерами. Ця робота виконується на 22 мовах країн Євросоюзу, включаючи чеську й словацьку.

Мережа TikTok докладає зусиль із перевірки достовірності інформації російською, українською, білоруською та ще 17 мовами у партнерстві з агентством Reuters. У цьому контексті були перевірені 832 відео, пов’язані з війною, з яких 211 видалені з мережі за підсумками звірки фактів.

Microsoft у наданому звіті навів аналіз роботи пошукового сервісу Bing Search, який просував достовірну інформацію або знижував рівень менш достовірної інформації щодо 798 180 пошукових запитів, пов’язаних із війною в Україні.

Як відомо, у  серпні цього року в ЄС набув чинності новий закон про цифрові послуги, що передбачає, зокрема, контроль за достовірністю контенту найбільш поширених інтернет-платформ.

Нагадаємо, що на тлі опублікованих Євросоюзом звітів про те, як кожна з великих технологічних компаній, включаючи Meta, Google та TikTok, справляються з боротьбою із фейками, віцепрезидентка Єврокомісії  заявила, що соцмережа X є платформою з найбільшим відсотком дезінформації.

Фото з відкритих джерел

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY