detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.09.2023 16:54
Адміністратору вайбер-спільноти, який повідомляв місця роздачі повісток на Буковині, вручили підозру
Адміністратору вайбер-спільноти, який повідомляв місця роздачі повісток на Буковині, вручили підозру
Для збору даних він використовував власну мережу інформаторів серед місцевих мешканців. Спільнота налічувала майже півтори тисячі учасників.

Чернівецька обласна прокуратура оголосила підозру 33-річному мешканцю Буковини, який повідомляв у вайбері про місця вручення повісток. Про це інформує пресслужба прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний створив та адміністрував спільноту у вайбері, де розміщував повідомлення про час та місце вручення повісток. З березня 2022 року у спільноті щоденно з’являлась інформація про місця вручення повісток працівниками ТЦК. За версією слідства, це давало можливість особам призовного віку уникати отримання таких повісток.

Для збору відомостей про «локації» адміністратор спільноти використовував власну мережу інформаторів серед місцевих мешканців. Станом на вересень 2023 року спільнота налічувала майже 1500  учасників.

Чоловіку повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Нагадаємо, у березні цього року кіберфахівці Служби безпеки України заблокували 26 телеграм-каналів, які допомагали чоловікам уникнути мобілізації.

У квітні в Луцьку засудили адміністратора місцевого телеграм-каналу, який повідомляв, де у місті роздають повістки. Йому інкримінували перешкоджання законній діяльності Збройних сил України і присудили п’ять років за ґратами з іспитовим терміном у два роки.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY