detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.09.2023 12:40
Після майже п'яти місяців страйку Гільдія сценаристів Америки досягла попередньої угоди з кіностудіями
Після майже п'яти місяців страйку Гільдія сценаристів Америки досягла попередньої угоди з кіностудіями
Страйк сценаристів розпочався 2 травня, у липні до них приєдналися актори.

У профспілці Гільдії сценаристів Америки (WGA) повідомили, що досягли попередньої угоди з керівниками кіностудій, тому тепер вони можуть припинити страйк, що тривав майже п’ять місяців. Про це написав «Укрінформ» із посиланням на повідомлення BBC.

Ця попередня угода з кіностудіями є «винятковою зі значними перевагами та захистом для сценаристів», ідеться в заяві профспілки WGA.

Керівництво американської Гільдії сценаристів ще має узгодити трирічний контракт з Альянсом продюсерів кіно й телебачення, перш ніж повернутися до роботи.

Нагадаємо, Гільдія сценаристів США оголосила про проведення страйку на початку травня. Він розпочався після безуспішних перемовин сценаристів із низкою найбільших кіностудій і стримінгових платформ про умови переукладання колективного контракту.

До протесту сценаристів у липні долучилася об’єднана профспілка Гільдії кіноакторів та Американської федерації артистів телебачення та радіо, яка також не досягла успіху у перемовинах із найбільшими кінокомпаніями про збільшення зарплат. Крім того, і сценаристи, і актори виступили з вимогою врегулювати використання штучного інтелекту.

Цей страйк коштував економіці Каліфорнії мільярди доларів США, зазначає у своїй публікації BBC.

Читайте також:

У липні 2023-го організатори американської телевізійної премії «Еммі» оголосили про те, що переносять дату проведення 75-ї церемонії вручення нагород, яка була запланована на 18 вересня цього року, через спільний страйк гільдій акторів та сценаристів.

Прем’єру фантастичного фільму франко-канадського режисера Дені Вільньова «Дюна: Частина друга», яка була запланована на 3 листопада 2023 року в Північній Америці, перенесли на 15 березня 2024 року. Таке рішення компанія Legendary, яка зняла сиквел «Дюни», та її партнер із дистриб’юції Warner Bros. ухвалили через страйк акторів і сценаристів у США.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY