detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
22.09.2023 09:41
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 вересня 2023 року
Генасамблея ООН та візит Зеленського до США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Протягом блоку повторили частину етеру попередньої доби.

Протягом першої години блоку «1+1» повторили випуск «Нічної варти», який був в етері 16 вересня 2023 року. Із  заступником постійного представника президента в АР Крим Денисом Чистіковим та президентом центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайлом Гончаром говорили про репресії у Криму.

З міністром освіти та науки Оксеном Лісовим говорили про повернення дітей до офлайн навчання. Він сказав, що наразі основний пріоритет — безпека дітей, проте офлайн — найякісніший формат навчання. Також говорили про онлайн навчання, забезпечення дітей гаджетами та фінансування будівництва укриттів. Зокрема, міністр зазначив, що у 2024 році 2,5 мільярди закладено на будівництво укриттів у навчальних закладах.

Про загострення конфлікту у Нагорному Карабасі говорили з директором азербайджанського інформаційної агенції «Репорт» Фуадом Гусейналієвим. Він сказав, що свою цілісність Азербайджан відновив у 2020 році після Другої карабаської війни. Також, за його словами, країна почала антитерористичну операцію для того, аби ліквідувати формування вірменських сепаратистів.

З міністром Кабінету міністрів Олегом Немчиновим у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про реформу оплати праці держслужбовців. Попередньої доби він розповідав про реформу у блоці телеканалу «Інтер».

Виконавча директорка «Українського ветеранського фонду» Наталія Калмикова розповідала про забезпечення ветеранів роботою. Вона сказала, що в Україні наразі немає експертизи з працевлаштування ветеранів, оскільки з 2014 року мало компаній наймали ветеранів. Проте ті, хто все ж зважився, були задоволені якістю роботи. Також вона сказала, що, аби дізнатись, як зробити добре ветеранам, необхідно спитати їх.

У блоці «Ради» про засідання Генасамблеї ООН та візит Володимира Зеленського до США говорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). Також про ООН говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою («Слуга народу») і радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. А з нардепом Олексієм Леоновим («Слуга народу») говорили про те, що у місцевих громад забрали військовий податок на доходи фізичних осіб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY