detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.09.2023 14:12
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 вересня 2023 року
Боєздатність кадирівців і зустріч Лукашенка з Путіним.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» і «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом».

Про те, з якими країнами може захотіти воювати Росія, говорили з воєнним оглядачем Миколою Маломужем. Він сказав, що під ударом можуть опинитися Вірменія, Казахстан, Польща, Молдова та країни Балтії. Проте найважливіша країна для Володимира Путіна — Україна, оскільки без неї неможливий союз колишніх радянських країн.

Журналіст Роман Цимбалюк говорив про стан очільника Чечні Рамзана Кадирова. Також він розповів, що чеченців і кадирівців у Росії як боялися, так і продовжують боятися. Проте їх не бояться українці. Зокрема неспроможність кадирівців воювати показали бойові дії навколо Києва. Також Цимбалюк нагадав, що вони фактично не воюють з використанням артилерії й танків, тому їх бої зводилися до обстрілів дерев з автоматів.

У блоці телеканалу «Інтер» про чергову зустріч самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та президента Росії Володимира Путіна говорила прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна. Крім того, обговорили й бажання Лукашенка товаришувати з Північною Кореєю та Кім Чен Ином. Проте, на думку Красуліної, Лукашенко у стосунках між Путіним й Ином зайвий і його ніхто не кликав до співпраці, оскільки зараз російський диктатор просить для себе зброю та снаряди, а також розраховує на північнокорейську армію.

Про зустріч Володимира Зеленського та Джозефа Байдена розмірковував політичний коментатор Олексій Буряченко. Він говорив, що в української дипломатії все вийде й усі країни розуміють геополітичну важливість України для США та особисто для Байдена в умовах майбутніх праймеріз.

Російський воєнний оглядач Ян Матвєєв у блоці телеканалу «FreeДом» говорив про роззброєння російських кордонів і перекидання військових на війну проти України. Зокрема, це стосується й контрактників, яким при підписанні обіцяли, що вони охоронятимуть кордони держави від військ НАТО. Також він розповідав, що російська пропаганда не може говорити правду.

Підтримку України з боку США також обговорювали з політичними коментаторами Богданом Ференсом і Джейсоном Джей Смартом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY