detector.media
19.09.2023 22:13
Оголошено претендентів на нагороди VI Національної премії кінокритиків «Кіноколо»
Оголошено претендентів на нагороди VI Національної премії кінокритиків «Кіноколо»
Лідерами за кількістю номінацій стали повнометражні ігрові фільми «Степне» (6 номінацій), «Ля Палісіада» (5 номінацій), «Люксембург, Люксембург» (4 номінації) та документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» (3 номінації).

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» оголосила претендентів на отримання нагород VI Національної премії кінокритиків «Кіноколо» у 10 номінаціях, повідомляє «Суспільне Культура»  із посиланням на оргкомітет премії. 

Найкращий повнометражний ігровий фільм:

Найкращий короткометражний ігровий фільм:

Найкращий документальний фільм:

Найкращий анімаційний фільм:

Відкриття року:

Найкраща режисура:

Найкращий актор:

Найкраща акторка:

Найкращий сценарій фільму:

За досягнення:

Імена переможців буде оголошено на церемонії нагородження 12 жовтня 2023 року, в день відкриття Київського тижня критики.

Лідерами за кількістю номінацій стали:

Як повідомляє Суспільне, вже вдруге вручення премій відбудеться в етері телеканалу «Суспільне Культура» та в соціальних мережах «Суспільного Культура».

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» — щорічна премія, заснована у 2018 році, що відзначає досягнення українського кінематографу та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Переможців визначає Комітет національної премії кінокритиків. До його складу належать 57 кінокритиків та кінознавців, які є членами ФІПРЕССІ, та авторів, чиї тексти та аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ.

У попередні роки переможцями в номінації «Найкращий повнометражний ігровий фільм» були «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Додому» Нарімана Алієва.

 Фото: «Суспільне Культура»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY