detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
19.09.2023 13:37
Фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» став абсолютним рекордсменом кінопремії «Золота дзиґа»-2022. Повний список лауреатів
Фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» став абсолютним рекордсменом кінопремії «Золота дзиґа»-2022. Повний список лауреатів
Окрім того, режисерку Катерину Горностай за рішенням українських кіноакадеміків нагородили як переможницю в номінації «Відкриття року».

Українська кіноакадемія оголосила імена лауреатів Шостої Національної кінопремії «Золота дзиґа»-2022.

Фільм режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» здобув 11 статуеток із 22 можливих. Крім того, авторку цієї картини за результатами голосування українських кіноакадеміків нагородили як переможницю в номінації «Відкриття року».

Через російське повномасштабне вторгнення в Україну голосування членів Української кіноакадемії, які визначали переможців 2022 року, відбулось лише тепер, на рік пізніше.

До участі в конкурсі допускалися українські фільми та серіали або створені в копродукції з Україною.

Лауреати Шостої Національної кінопремії:

Читайте також:

Нагадаємо, раніше виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух повідомляла, що голосування щодо вручення Національної кінопремії «Золота дзиґа» розпочнеться після активної фази війни з Росією.

«Золоту дзиґу» у 2022 році планували вручати у 23 номінаціях, відмовившись від «Премії глядацьких симпатій».

У квітні 2023-го Українська кіноакадемія оголосила початок приймання заявок на участь у конкурсі Сьомої Національної кінопремії «Золота дзиґа». Крім того, продовжили приймання заявок на участь у Шостій Національній кінопремії «Золота дзиґа», яке розпочалося ще торік, але не було завершено через початок повномасштабного вторгнення Росії.

У 2023 році Українська кіноакадемія вперше вручить Національну кінопремію в номінації «Найкращий короткометражний документальний фільм».

У липні цього року Українська кіноакадемія опублікувала короткий список номінантів на Сьому Національну кінопремію «Золота дзиґа». У переліку — 58 фільмів у 21 категорії. 

Режисер Андрій Загданський став лауреатом премії «Золота дзиґа»-2023 за внесок у розвиток українського кінематографу.

 Фото: Українська кіноакадемія / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY