detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
18.09.2023 13:07
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 вересня 2023 року
Бюджет-2024 та формула миру Зеленського в ООН.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» показали випуск програми «Параграф», у якому обговорювали легенду про Довбуша. Гостями студії були історики Олександр Алфьоров й Антоніна Макаревич та кінорежисер Олесь Санін. Зазначимо, що на YouTube-каналі «Ми — Україна» цей випуск було опубліковано 7 вересня цього року. Тобто між його прем’єрою та трансляцією у нацмарафоні пройшло десять днів.

Також у нічному блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, вказавши, що транслюються новини минулого дня, інтерв’ю з віцепрем'єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною. А також повторили частину гостьової студії.

Народний депутат Олександр Мережко («Слуга народу») у блоці телеканалу «Рада» говорив про формулу миру Володимира Зеленського та необхідність переконати країни-члени ООН в доцільності її реалізації. Зокрема, він сказав, що Генеральна асамблея ООН — найголовніший майданчик світової дипломатії. Крім того, він говорив про потребу переконати країни, які входять до Радбезу ООН, виключити зі складу ради Росію.

Про бюджет на 2024 рік й зокрема його соціальну складову говорили з народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). А підвищення мінімальної заробітної плати коментувала народна депутатка Ірина Констанкевич («За майбутнє»).

Наприкінці блоку «Ради» показали інтерв’ю з французьким кінорежисером Мішелем Азанавічусом.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ із заступником міністра освіти і науки України Андрієм Сташіківим говорили про нову українську школу в умовах війни. Він розповідав про друк підручників та співпрацю з міжнародними партнерами. Також у цьому блоці про бюджет на наступний рік говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою («Слуга народу»).

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалу «1+1».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY