detector.media
13.09.2023 22:18
Росія намагається створити собі інфоалібі для можливого теракту в Умані під час святкування Рош га-Шана
Росія намагається створити собі інфоалібі для можливого теракту в Умані під час святкування Рош га-Шана
Прокремлівські ресурси поширюють фейки про те, що Київ начебто планує теракт в Умані 15 вересня, та переконують, що після теракту українська сторона нібито збирається звинуватити у «злочинах проти людяності» Росію.

Ворожі ресурси поширюють фейки про те, що «київський режим» нібито планує влаштувати теракт в Умані, де 15 вересня зберуться десятки тисяч прочан-хасидів для святкування Рош га-Шана, повідомляє Центр протидії дезінформації.

За інформацією ЦПД, пропагандисти переконують, що після теракту українська сторона начебто планує звинуватити Росію у «злочинах проти людяності».

Центр протидії дезінформації закликає не піддаватися на ворожі маніпуляції, реагувати на сигнали повітряної тривоги, дотримуватись правил безпеки й довіряти лише джерелам верифікованої інформації.


Фото: телеграм-канал Центру протидії дезінформації

«Поширюючи подібні фейки, ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів на території України», — наголошують у ЦПД.

Раніше «Детектор медіа» вже спростовував дезінформацію російських ЗМІ про те, що Україна готується «здійснити збройні провокації проти паломників-хасидів» — українські військові нібито завдадуть ракетного удару по Умані під час святкування Рош га-Шана, аби шантажувати Ізраїль та отримати їхню систему ППО.

Цього року свято юдейського Нового року, або Рош га-Шана, відзначають з 15 по 17 вересня.

Черкаська ОВА рекомендувала паломникам-хасидам утриматися від відвідування Умані через війну в Україні. Пізніше влада заявила, що застосує всі необхідні заходи безпеки. Станом на 13 вересня до Умані прибуло вже 13 тисяч хасидів.

Фото: паломники-хасиди в Умані / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY