detector.media
11.09.2023 18:10
Інтернет-провайдерам у Криму наказали стежити за користувачами з проукраїнською позицією та доносити на них
Інтернет-провайдерам у Криму наказали стежити за користувачами з проукраїнською позицією та доносити на них
Інформацію про підозрілих осіб провайдери мають відправляти до ФСБ.

Кримські інтернет-провайдери отримали від свого керівництва вказівку посилити контроль щодо проукраїнських користувачів. Тепер вони мають відправляти дані про підозрілих осіб до Федеральної служби безпеки Росії. Про це повідомив військово-партизанський рух «Атеш».

За інформацією агента «Атеш» у ФСБ, інтернет-провайдерам у Бахчисарайському районі Криму наказали доносити на місцевих жителів, перш за все — кримських татар, які мають проукраїнську позицію.

«Місцевим інтернет-провайдерам "Агронет" і "Комнет" наказано повідомляти про всі випадки використання VPN-сервісів місцевими жителями. Для цього операторам видано окремі телефони для оперативного зв’язку з ФСБ», — йдеться у повідомленні.

Як раніше зауважував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, VPN-сервіси допомагають мешканцям тимчасово окупованих територій уникнути контролю та обійти встановлені окупантами обмеження.

Із використанням VPN-сервісу мешканці тимчасово окупованих територій можуть дивитися українське телебачення й читати українські ЗМІ онлайн та в мобільних застосунках. Дивитись українське телебачення можна на сервісі YouTube, платформах «Київстар ТБ», Megogo, Omega TV та багатьох інших, а також у застосунку «Дія».

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що безпечно отримувати новини на окупованих територіях можна виключно з використанням VPN.

Також ми повідомляли про те, що окупаційні суди у Криму винесли вже 409 постанов про «дискредитацію армії РФ».

7 серпня так званий Київський районний суд у тимчасово окупованому Сімферополі визнав кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова винним у начебто дискредитації російської армії через публікацію невідомих людей на сторінці інформаційної ініціативи Qirim Gayesi.

Фото: Getty images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY