detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
02.09.2023 11:06
«З вірою в перемогу України»: Російське інтернет-видання «Грани.ру» призупинило випуск
«З вірою в перемогу України»: Російське інтернет-видання «Грани.ру» призупинило випуск
Редакція зауважила, що перезапуск видання можливий лише з новою командою та новою програмою: «Цей проєкт має бути присвячений розпаду імперії, деколонізації, визвольній боротьбі народів Росії».

Редакція російського незалежного інтернет-видання «Грани.ру» оголосила про припинення роботи проєкту. Про це команда повідомила на своєму ресурсі, завершивши звернення до читачів словами: «З вірою в перемогу України».

«Ми вирішили призупинити випуск "Грані". "Старе опозиційне онлайн-медіа", "першопрохідці боротьби з блокуваннями", "зразкова демшиза", "розлючені русофоби" — від жодного з цих почесних звань ми не відмовляємося. Але їх неможливо переплавити на снаряди.

Не чіплятися за старий бренд, а переосмислити власну 23-річну історію та поставити собі просте запитання: чим твій проєкт корисний для перемоги? Ось найменше, що доступне російськомовному мовнику, навіть якщо він начебто може похвалитися послідовною редакційною політикою та стійкою аудиторією», — йдеться в повідомленні редакції.

Як пишуть у виданні, з 2014 року проєкт  став першим зареєстрованим російським ЗМІ, заблокованим за «законом Лугового» через правду про російську агресію проти України. З того часу «Грани.ру» «боролися проти "бутербродності" та нормалізації агресії».

Редакція зауважила, що перезапуск видання можливий лише з новою командою та програмою: «Цей проєкт має бути присвячений розпаду імперії, деколонізації, визвольній боротьбі народів Росії».

Проєкт «Грани.ру» був заснований у 2000 році та позиціонував себе як «ліберальне та критичне до російського уряду політичне видання». 

У 2014 році Роскомнагляд заблокував доступ до сайту на території Росії на вимогу Генпрокуратури без рішення суду. «Грани.ру» подавали позов проти Роскомнагляду, однак суд відхилив скаргу редакції.

2016 року редакція «переїхала» з доменної зони «.ru» в зону «.org» через загрозу позасудового відлучення Роскомнаглядом доменів у зонах «.ru» і «.рф» за публікацію так званих «екстремістських матеріалів». 

Фото: «Грани.ру» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY