detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
31.08.2023 17:17
«Солідарні з Україною»: Український ПЕН анонсував програму візитів іноземних журналістів та культурних діячів в Україну
«Солідарні з Україною»: Український ПЕН анонсував програму візитів іноземних журналістів та культурних діячів в Україну
Україну відвідають чотири делегації з Італії, Іспанії, Нідерландів та Франції, які зустрінуться з українськими організаціями, воєнними журналістами та митцями, а також відвідають деокуповані та прифронтові міста і села, постраждалі внаслідок російської агресії.

З вересня до кінця листопада 2023-го триватиме перший етап програми візитів іноземних журналістів та культурних діячів в Україну «In Solidarity With Ukraine» («Солідарні з Україною»), яку ініціює Український ПЕН спільно з Українським інститутом. Про це йдеться на сайті PEN Ukraine.

Як зауважили ініціатори, за допомогою цієї програми вони хочуть продемонструвати міжнародній спільноті наслідки злочинів російських військових проти України та її культури, а також надати учасникам делегацій відчуття контексту та розуміння нинішньої ситуації в Україні в умовах війни. 

«Ми започатковуємо візити в Україну акторів культури, журналістів, інфлюенсерів з різних куточків світу, аби не лише ми приїжджали в їхні країни та розповідали про війну та життя під час неї, але й щоб вони на власні очі це бачили, знайомились з українським мистецьким та громадянським середовищем та ставали нашими голосами у світі», — зазначив заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв.

Цьогоріч Україну відвідають чотири делегації з Італії, Іспанії, Нідерландів та Франції. 20 іноземних письменників, медійників, менеджерів та лідерів думок зустрінуться з українськими культурними та правозахисними організаціями, воєнними журналістами та митцями. Вони також відвідають деокуповані та прифронтові міста і села, що постраждали внаслідок російської агресії.

Організатори очікують, що після візиту учасники делегацій створюватимуть матеріали про Україну в міжнародних медіа, запускатимуть проєкти підтримки та встановлюватимуть зв'язки з українськими культурними, громадськими та правозахисними організаціями. 

Програма стартує 4 вересня з візиту італійської групи. До її складу ввійдуть: 

Окрім цього, 6 вересня о 19:00 у просторі PEN Ukraine відбудеться публічна подія «Чи можуть демократії захистити себе?» за підтримки проєкту UkraineWorld. В англомовній дискусії візьмуть участь всі учасники делегації з Італії. Обговорення стосуватиметься випробувань, з якими зіштовхуються демократії, та стійкості на прикладі боротьби України.  Модеруватиме подію філософ, письменник, президент Українського ПЕН Володимир Єрмоленко.

Долучитися до заходу можна за попередньою реєстрацією у цій формі

Фото: Український ПЕН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY