detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
30.08.2023 12:26
Називала вторгнення РФ в Україну «випереджаючим ударом»: у Києві судитимуть університетську викладачку
Називала вторгнення РФ в Україну «випереджаючим ударом»: у Києві судитимуть університетську викладачку
За даними «УП», підозрювана працювала у Національному університеті України «КПІ імені Ігоря Сікорського». Наразі жінку вже звільнили з посади.

Київська міська прокуратура повідомила, що скерувала до суду обвинувальний акт щодо 62-річної мешканки Києва, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату в 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Як встановили слідчі, у березні 2023 року доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час проведення навчального заняття в режимі відеозв’язку висловила студентам своє бачення подій в Україні.

У своїх висловах уродженка Республіки Білорусь звинувачувала президента Володимира Зеленського в тому, що він не підписав Мінські угоди, що, на її думку, послужило причиною війни. Крім цього, викладачка назвала напад Росії на Україну «випереджаючим ударом». При цьому вона звинувачувала українські війська в «обстрілах Донбасу» впродовж останніх дев'яти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області.

«Українська правда» з посиланням на своє джерело у правоохоронних органах написала, що підозрювана працювала в Національному університеті Украї́ни «КПІ імені Ігоря Сікорського». Наразі жінку вже звільнили з посади.

У ході слідства вона визнала свою вину повністю.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скерували до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що  контррозвідники СБУ затримали шкільну вчительку з Краматорська, яка передавала росіянам дані про дислокацію Сил оборони на Донеччині.

Андрій Василенко, який працює у Міністерстві освіти і науки України, виклав на своїй фейсбук-сторінці допис, у якому назвав незалежність України «кидаловом» та розкритикував листівки, які агітували голосувати за незалежність 1 грудня 1991 року.

Служба безпеки України висунула підозру 18 педагогам-колаборантам, які допомагають ворогу запроваджувати російські «стандарти освіти» в тимчасово окупованих містах на сході України.

Фото: Київська міська прокуратура

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY