detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
30.08.2023 10:48
ISW: Міноборони РФ уніфікує та цензурує повідомлення про ситуацію на фронті
ISW: Міноборони РФ уніфікує та цензурує повідомлення про ситуацію на фронті
29 серпня пресслужби всіх угруповань військ РФ вперше опублікували однаковий текст звіту, скопійований із загального огляду Міноборони, а не свої власні оригінальні звіти.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що Міноборони Росії взялося обмежувати і цензурувати інформацію про війну проти України, намагаючись піддавати цензурі скарги з лінії фронту та повідомлення про просування України.

Експерти ISW відзначають, що Міністерство оборони Росії нещодавно змінило стиль щоденних повідомлень, щоб зменшити щоденний обсяг інформації про війну.

За спостереженнями фахівців, раніше російське Міноборони публікувало щоденний звіт, який відрізнявся від індивідуальних звітів пресслужб кожного російського угруповання військ.

Однак 29 серпня пресслужби всіх угруповань військ опублікували текст, безпосередньо скопійований із загального щоденного, а не свої власні оригінальні звіти.

Міністерство оборони Росії послідовно намагалося запровадити інформаційну політику, яка б надавала обмежені відомості про фронт, протягом усієї війни.

В ISW переконані: якщо ця тенденція збережеться, ці зміни в інформуванні від Міноборони Росії можуть відображати «його ширші зусилля щодо цензури російських звітів про війну та уніфікації власного наративу».

Фото: AFP / Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY