detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
30.08.2023 04:41
«За журналістську мужність»: у Франції заснували Міжнародну премію імені Анни Політковської та Армана Солдіна
«За журналістську мужність»: у Франції заснували Міжнародну премію імені Анни Політковської та Армана Солдіна
Премію вручатимуть журналістам, які «працюють у зонах бойових дій, кризових зонах або в умовах маневрів з дестабілізації».

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна оголосила про заснування Міжнародної премії імені Анни Політковської та Армана Солдіна, яку вручатимуть у Франції «За журналістську мужність» — репортерам, що  «працюють у зонах бойових дій, кризових зонах або в умовах маневрів з дестабілізації». Про це повідомляє «Новая газета».

«Оголошення про заснування премії було зроблено на щорічній конференції французьких послів, що проходить у будівлі МЗС Франції у Парижі. Вперше, як заявила міністерка, премію вручать "у листопаді цього року" (як повідомляли раніше джерела "Новой газеты", це має відбутися на Паризькому форумі миру, який 2023-го проводиться 10–11 листопада)», — пише видання.

Анну Політковську, журналістку «Новой газеты», яка відкрила світові правду про другу російсько-чеченську війну, було вбито в під'їзді її будинку у Москві 7 жовтня 2006 року.

Журналіст агентства Франс Пресс (AFP) Арман Солдін  загинув у травні 2022 року внаслідок обстрілу російськими «градами» поблизу Часового Яру на Донеччині. Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, коли перебували з групою українських військових. 32-річний журналіст Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він перебував. Решта команди не постраждала.

Фото: «Новая газета»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY