detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
29.08.2023 22:12
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 серпня 2023 року
Аналітика від Михайла Подоляка та культ Сталіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ

У блоці телеканалу «FreeДом» про поточні події в Україні та світі говорили шеф-редактор телеканалу Олексій Мацука та радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Зокрема, останній розмірковував, яку позицію у світі хоче займати Росія, які задачі стоять перед Збройними силами України та як партнери України ставляться до процесу та умов завершення війни. Також він сказав, що літаки F-16 обов’язково мають бути на озброєнні українських військових і вони будуть на озброєнні.

Російський військовий оглядач Ян Матвєєв розповідав про ймовірну реакцію вагнерівців на ліквідацію Євгенієм Пригожиним. Він сказав, що наразі вагнерівців стримує перебування в Білорусі на території табору, який фактично підпорядковується Олександру Лукашенко. Й вони не наважуються виступити проти російської влади, бо не певні, що зможуть перейти кордон.

З російським опозиціонером Дмитром Гудковим також обговорювали тему Пригожина та реакцію на неї так званих російських еліт. Він розповів, що наразі еліти навколо Кремля налякані й розуміють, що будь-який виступ проти Володимира Путіна одразу призведе до покарання.

Про стан російських військових говорили з російським соціологом Ігорем Яковенком. Зокрема, він розмірковував про зниклих генералів. За словами Яковенка, Володимир Путін  намагається відновити свої позиції в Росії через залякування та страх. Проте фактично він став загрозою для керівників усіх силових відомств у країні.

З Ольгою Курносовою, російською політичною оглядачкою та регулярною гостею марафону «FreeДом», обговорювали вибори в Росії та на тимчасово окупованих територіях. За її словами, вибори необхідні, аби показати західним країнам, що в Росії існує демократія й вона поширюється на території, окуповані після 24 лютого 2022 року.

Також цього дня повторили випуск проєкту Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі», який був в етері 22 серпня. Говорили з керівником «Інституту національної пам’яті» Антоном Дробовичем.


Про реабілітацію Йосифа Сталіна в Росії ішлося в розмові з російським правозахисником Олександром Черкасовим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY