detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.08.2023 12:33
У Росії засудили засновника групи розслідувачів Conflict Intelligence Team до 11 років заочно
У Росії засудили засновника групи розслідувачів Conflict Intelligence Team до 11 років заочно
Руслана Левієва та журналіста Майкла Накі звинуватили в поширенні «фейків» про російську армію.

Басманний суд Москви заочно засудив засновника Conflict Intelligence Team Руслана Левієва та журналіста Майкла Накі до 11 років позбавлення волі у справі про «фейки» про російську армію. Про це повідомляє російська Meduza.

Обвинувачення просило для фігурантів справи покарання у вигляді 13 років колонії загального режиму кожному.

Справу щодо Левієва та Накі завели через відео в ютубі, в якому вони підбивали підсумки дев'ятого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Їх звинувачують у поширенні «фейків» про російську армію групою осіб «зі штучним створенням доказів звинувачення», а також за мотивами політичної ненависті (пункти «б», «в», «д» частини 2 статті 207.3 Кримінального кодексу РФ).

А інформацією Meduza, Майкл Накі покинув Росію влітку 2021 року, а Руслан Левієв — після початку повномасштабної війни. Обидва оголошені в Росії «іноземними агентами».

Нагадаємо, 10 серпня Генпрокуратура Росії визнала небажаною на території РФ діяльність організації інтернет-розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT). Причиною такого рішення, заявили у прокуратурі, стало нібито збирання та опублікування інформації про Збройні сили Російської Федерації, у тому числі персональних даних російських військовослужбовців.

Як зазначає «Настоящее время», Conflict Intelligence Team заснована у 2014 році Русланом Левієвим (Карпуком). Проєкт розслідує обставини збройних конфліктів, у тому числі в Україні, Лівії, Сирії. На початку березня 2022 року Левієв повідомив, що CIT закрив офіс у Москві і його співробітники у повному складі покинули країну, щоб мати можливість продовжувати роботу та «фіксувати кожен хід війни, оскільки в майбутньому це обов'язково стане в пригоді для суду».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY