detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.08.2023 20:01
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 серпня 2023 року
Допомога Україні та наслідки смерті Пригожина.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», ICTV/СТБ.

Експерт аналітичного центру Georgian Strategic Гела Васадзе у блоці телеканалу «FreeДом» говорив про стосунки Росії та Грузії. Він сказав, що у разі, якщо не буде мирного рішення щодо повернення грузинських територій, Грузія буде вимушена застосувати силу.

Про ймовірне вбивство Євгенія Пригожина та ймовірну реакцію на нього вагнерівців говорили з російським опозиціонером Олексієм Барановським. Він розповів, що Пригожина та Уткіна ліквідували для того, аби вагнерівці перестали бути повноцінним підрозділом — втратили своє керівництво. Також він говорив, що у вагнерівців відсутнє фінансування, тому фактично більше ніяких повстань й походів на Москву не відбудеться.

З головним редактором видання «Білоруська правда» Іллею Добротвором говорили про провал кремлівської пропаганди в Білорусі. На його думку, наразі люди в Білорусі стали більш замкнутими та стараються ні з ким не говорити, оскільки не знають, що зробить співрозмовник. Також люди намагаються не комунікувати з правоохоронцями. За оцінкою гостя, наразі в Білорусь прихильників Росії ще менше, ніж прихильників самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Що про смерть Пригожина думають у Європі розповідав литовський політолог Вітіс Юрконіс. За його словами, загибель головного вагнерівця свідчить про те, що Європі час подорослішати й припинити довіряти Путіну. Крім того, постійно зростає тиск усередині самої Росії, тому кремлівському режиму залишилось існувати не довго.

З українсько-американським політологом Пітером Залмаєвим та українським політичним оглядачем Володимиром Фесенком у блоці «1+1» обговорювали міжнародну допомогу для України. Останній сказав, що саме за часів президента США Трампа Україна отримала летальне озброєння. Мовляв, хоча Трамп і загравав з Путіним, він все одно зрозумів, що домовитись не вийде.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ знищення літака з Пригожиним коментував колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов. Він сказав, що в подальшій комунікації у ліквідації Пригожина звинуватять технічну помилку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY