detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
26.08.2023 19:27
Командування Повітряних сил просить обережно ставитися до термінів оприлюднення інформації щодо авіакатастрофи на Житомирщині
Командування Повітряних сил просить обережно ставитися до термінів оприлюднення інформації щодо авіакатастрофи на Житомирщині
У ПС ЗСУ закликали зважати на чутливість інформації та дотримуватися термінів висвітлення цієї трагедії відповідно до встановлених процедур та етичних норм.

Командування Повітряних сил ЗСУ звернулося з проханням про дотримання етичних норм при висвітленні інформації щодо катастрофи двох навчально-бойових літаків L-39, яка сталася 25 серпня  на Житомирщині.

«Просимо обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм», — закликали у ПС ЗСУ.

У зверненні командування Повітряних сил щодо катастрофи літаків L-39 ідеться: «Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39.

Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування.

Серед загиблих — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Juice.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас».

 

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування обставин зіткнення двох літаків L-39 на Житомирщині.

«Працівники ДБР розслідують обставини авіакатастрофи навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних ящиків"», — повідомляють у відомстві.

Речник Повітряних сил, полковник Юрій Ігнат нагадав, що відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації Андрій Пільщиков на позивний Джус (Juice) був непересічною особистістю, професіоналом «із мегазнаннями і мегаталантом», рушієм реформ у бойовій авіації України:

«Андрій Пільщиков не просто пілот, це був молодий офіцер із мегазнаннями і мегаталантом. Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних Сил, учасником багатьох проектів. Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат!

Майор Андрій Пільщиков присвятив своє коротке, але дуже яскраве життя бойовій авіації, він марив F-16-ми в українському небі! І він зробив величезну роботу щодо цього питання».

Ігнат розповів, що рік тому Андрій зустрічався у США з американськими урядовцями, розповідав про нагальні потреби Повітряних сил України, був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами, був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16.

«За час війни він дав десятки інтерв’ю західним медіа, бо добре знав англійську, а головне — предмет розмови, те, про що можна і треба говорити для України!

Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16…

І коли американські літаки уже фактично на горизонті, він на них не політає…

Але за нього це зроблять його побратими, вони завзято воюватимуть за всіх пілотів, яких забрала ця клята війна!» — написав Юрій Ігнат.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY