detector.media
25.08.2023 12:20
Внаслідок російського обстрілу знищено квартиру директорки асоціації «Незалежні регіональні видавці України»
Внаслідок російського обстрілу знищено квартиру директорки асоціації «Незалежні регіональні видавці України»
Окупанти поцілили в багатоповерхівку в місті Оріхів, де розташована квартира Оксани Бровко.

23 серпня внаслідок російського обстрілу міста Оріхів (Запорізька область) була знищена квартира директорки асоціації «Незалежні регіональні видавці України» Оксани Бровко. Про це вона повідомила представниці ІМІ в Запорізькій області.

Внаслідок обстрілу повністю згоріли і квартира, в якій вона із сімʼєю мешкала в дитинстві, і будинок, у якому до війни жила її мама.

«Місто Оріхів Запорізької області. Моя батьківщина і мій дім. Сьогодні я втратила дім. Місце, де я виросла. Кімната, де я мріяла бути журналісткою. Оскільки росіяни вірять, що вони можуть це робити, вони обстрілюють наші будинки, посилають ракети на наші школи, знищують усе, що є важливим для нас як українців і для кожної окремої людини, як моєї мами та наших сусідів. Лише боротися. До самої перемоги. За кожне знищене місто. За кожного вбитого українця. За кожен шматок нашої землі», — написала Оксана у своєму закритому дописі у фейсбуці, проте дозволила ІМІ використати його.

За даними телеграм-каналу керівника Запорізької обласної військової адміністрації Юрія Малашка, тоді за добу російські загарбники завдали 97 ударів по Запорізькій області — уражень зазнали 24 населені пункти. Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілів військовослужбовцями РФ.

Нагадаємо, внаслідок ворожого ракетного обстрілу Львова, який відбувся в ніч з 5 на 6 липня, загинули мама та рідна сестра журналіста львівського видання «Варта 1» Володимира Садового

Також унаслідок цього обстрілу постраждало майно журналістів інтернет-видання «Главком» — Павла Вуєця і Наталії Сокирчук.

Фото: ГУ ДСНС України в Запорізькій області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY