detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.08.2023 10:53
«З нами правда, і світ почув Україну»: Президент Зеленський привітав українців з Днем Незалежності (ВІДЕО)
«З нами правда, і світ почув Україну»: Президент Зеленський привітав українців з Днем Незалежності (ВІДЕО)
Володимир Зеленський: І у світлі, і в темряві з нами були наші новини. Наші українські журналісти. Я дякую всім, хто поширює правду про Україну й про цю війну — різними мовами світу.

Президент Володимир Зеленський привітав українців із 32-ю річницею проголошення незалежності України. Привітання Президента України розмістили на його сайті та в соцмережах.

«Великий народе великої України, що відзначає сьогодні великий день — День Незалежності! Свято вільних людей. Свято сильних людей. Свято гідних. Свято рівних. Українців та українок. Усіх. В усій нашій державі», — звернувся  Зеленський.

Він сказав, що вирішив присвятити це привітання кожному українцю, який дає Україні незалежність. «Тобі, воїне! Ти став на захист України. Я дякую кожному солдату й матросу, кожному сержанту й старшині, кожному офіцеру, кожному генералу.

Вам — батькові українського воїна, вам — матері українського захисника. Всім українським родинам, які виховали у своїх дітях любов до України й відвагу боронити її щосили. Дякую кожному, хто чекає рідних із фронту…», — сказав Зеленський.

Президент також подякував електрикам, ремонтникам, рятувальникам, поліцейським, які загинули при виконанні службових обов’язків.

«І у світлі, і в темряві з нами були наші новини. Наші українські журналісти. З нами була правда. І світ чув Україну. Я дякую всім, хто поширює правду про Україну й про цю війну — різними мовами світу», — сказав Зеленський.

Він також згадав про українців — розробників українських ракет, снарядів, гармат та дронів, якими потопили крейсер «Москва» та влучали по Кримському мосту, «про кого поки не можна говорити в новинах, чиї імена відомі небагатьом, але чия робота помітна всім».

Президент згадав про розміновувачів, волонтерів, тих, хто пережили полон та окупацію, хто прихистили біженців чи зазнали поранень.

«Важливий кожен, хто працює й дає роботу іншим. Сплачує податки, за які забезпечуються військо, оборона, рух уперед і майбутня перемога. …

Хто здобуває славу Україні спортивними перемогами. Ті, хто народжує для українців рядки, що мотивують, кладе їх на прекрасну музику, виконує ці пісні для бійців на фронті, для поранених у госпіталі, на благодійних концертах у світі.

Всі, хто довів: усі потрібні, усі важливі — і люди, і дії, і слова. Бо ми всі зробили так, що коли один говорить: "Слава Україні!", весь світ відповідає: "Героям слава!"», — сказав Зеленський.

Фото: пресслужба Президента 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY