detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.08.2023 11:47
Журналістка «Цензор.НЕТ» Тетяна Ніколаєнко: Планую звернутись до ДБР та СБУ, щоб вони вивчили обставини виїзду за кордон Юрія Горбунова
Журналістка «Цензор.НЕТ» Тетяна Ніколаєнко: Планую звернутись до ДБР та СБУ, щоб вони вивчили обставини виїзду за кордон Юрія Горбунова
Нещодавно Горбунов уперше прокоментував інформацію про те, що на початку повномасштабного вторгнення РФ нібито виїжджав з України «незаконно».

На ютуб-каналі Аліни Доротюк минулого тижня вийшло інтерв’ю Юрія Горбунова, в якому телеведучий уперше прокоментував інформацію про те, що у березні 2022 року він нібито перетинав кордон України та Молдови, але це зафіксували лише молдовські прикордонники.

«Всі мої виїзди за кордон офіційні, всі вони зафіксовані в моєму паспорті, і в цьому паспорті є всі штампи, які потрібні. Все, що написали «Цензор.НЕТ» і тому подібні видання, які підтримали і які, я повторюсь, належать до певної політичної сили, будуть нести офіційну привселюдну відповідальність. Тому що я вже подав заяву у відповідні органи для того, щоби це розслідували. Все. Відповідь буде. Цим буде займатися держава», — заявив Горбунов.

Сьогодні «Детектор медіа» звернувся до журналістки «Цензор.НЕТ» Тетяни Ніколаєнко з питанням, чи відомо їй щось про заяву, про яку сказав в інтерв'ю Горбунов.

Тетяна відповіла нашій редакції, що наразі знає не більше, ніж всі, хто дивився інтерв'ю на ютуб-каналі Аліни Доротюк.

«Не уявляю, щоб міг ще сказати Горбунов про цю історію, крім того, щоб казати, що в нього все гаразд, — додала Ніколаєнко. — Я планую найближчим часом також звернутись до ДБР та СБУ, щоб вони вивчили обставини, вказані в моїй статті. І ще — Горбунов і мені міг сказати, що в нього все гаразд з виїздами, але він прочитав повідомлення і тиждень мовчав. Мені здається, коли все гаразд, то ти можеш дуже швидко пояснити, як і чому. Особливо знаючи, що ти публічна персона, а тема дуже дражлива. Горбунов же навіть в цьому інтервʼю обмежується загальними фразами, а не доказами чи поясненнями законності перетину кордону».

Нагадаємо, 7 серпня інтернет-видання «Цензор.НЕТ» повідомило, що в його розпорядженні опинились документи молдовських прикордонників, які вказують, що 52-річний телеведучий та продюсер Юрій Горбунов 1 березня 2022 року перетинав кордон Молдови з ЄС разом із синами Данилом та Іваном. 26 березня Горбунов виїхав знову, але сам, після чого, за інформацією співрозмовників «Цензора.НЕТ», перебував в Іспанії в курортному місті С’Агаро. За даними джерел видання, у Горбунова це був не єдиний такий вояж.

Авторка публікації на «Цензор.НЕТ» Тетяна Ніколаєнко зазначила, що Горбунов не підпадає під норму «батько трьох дітей». У його першому шлюбі в нього народилася донька, але на цей момент вона вже є повнолітньою і сама має дитину. У другому шлюбі з Катериною Осадчою у Горбунова двоє синів.

«Тиждень тому редакція звернулась до Горбунова з проханням прокоментувати ці виїзди, бо, за версією джерел, вони відбулись по "зеленці" з України, але відповіді досі не отримала. Сподіваємось на його публічні пояснення після виходу статті», — зауважила Ніколаєнко.

Тоді ж, 7 серпня, «Детектор медіа» також звернувся по коментар до Юрія Горбунова. Телеведучий прочитав повідомлення, але так і не відповів.

Фото: Тетяна Ніколаєнко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY