detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
18.08.2023 23:51
Окупанти вимагають від учителів, батьків та школярів на ТОТ спілкуватися в месенджері «Сферум», який за ними шпигує
Окупанти вимагають від учителів, батьків та школярів на ТОТ спілкуватися в месенджері «Сферум», який за ними шпигує
Цей софт розроблено ФСБ РФ для контролю над власним населенням.

На тимчасово захоплених землях окупанти вимагають від усіх учителів, школярів та їхніх батьків встановити месенджер «Сферум», розроблений ФСБ Росії для контролю над власним населенням, повідомляє Центр національного спротиву.

Офіційно «Сферум» є месенджером, який просуває міністерство просвіти країни-терористки. За задумом окупантів, саме в ньому мають вести спілкування вчителі з учнями та батьками, інформує ЦНС.

Проте цей софт розроблено дотичними до ФСБ структурами, тому він може шпигувати за власником гаджета, зокрема, передавати дані про контакти, дзвінки, пересування та пошукові запити власника. 

Центр національного спротиву також надає мешканцям тимчасово окупованих територій рекомендацію: встановлювати цей софт лише на окремий телефон, який не є основним, або взагалі ігнорувати інсталяцію шкідливого додатку.

Раніше повідомлялося, що, за інформацією ЦНС, Росія планує провести у жовтні в Москві пропагандистський «форум класних керівників», на який мають привезти вчителів з окупованих територій України та вручити їм методички з «патріотичного виховання молоді». На цей форум планують привезти близько 3 тисяч педагогів з тимчасово окупованих територій — як українських працівників, так і «гастролерів» з Росії. Захід організовує міністерство просвіти Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY