detector.media
12.08.2023 12:38
Медіаплатформа «Вгору» презентувала в Києві документальний фільм «Нескорений Херсон»
Медіаплатформа «Вгору» презентувала в Києві документальний фільм «Нескорений Херсон»
Фільм режисера Устина Данчука базується на оповідях членів редакції, що перебували в місті під час окупації.

11 серпня в кінотеатрі Multiplex ТРЦ «Атмосфера» у Києві херсонська Медіаплатформа «Вгору» презентувала документальний фільм «Нескорений Херсон». Про це повідомляє журналіст Роман Кабачій.

З початку повномасштабного вторгнення журналісти херсонської Медіаплатформи «Вгору» фіксували все, що відбувалося в місті. Фільм базується на оповідях членів редакції, що перебували в Херсоні під час окупації, рано чи пізніше виїхали або ж не виїхали з окупованого обласного центру і дочекалися визволення.

Тлом до оповідей слугують маловідомі і не оприлюднені кадри фото та відео з життя Херсона в окупації, умови роботи редакції «Вгору». Епілогом до фільму стали документальні кадри роботи «Вгору» у підтоплених водами Каховського водосховища районах міста в червні 2023 року.

Героями стрічки виступили журналістки Ліза Жарких та Ірина Ухваріна, фотокореспондент Олександр Корняков, директорка Ілона Коротіцина. Режисер фільму — Устин Данчук.

Після презентації стрічки відбувся обмін думками, у якому, окрім згаданих працівників редакції, взяли участь інші члени команди, херсонські журналісти та вимушені переселенці з теренів окупованої частини Херсонщини та Херсона.

Творці фільму планують покази в різних містах України, проте наразі стоять перед проблемою пошуку коштів на цю мету. В інтернеті стрічка наразі не виставлятиметься. Фільм також поданий і буде подаватись на міжнародні фестивалі документального кіно.

Медіаплатформа «Вгору» заснована у 2002 році як газета «Вгору». З 2017-го працює повністю в онлайн-режимі.

Нагадаємо, у Херсоні вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії проведуть кінофестиваль Kherson Film Fest. Він відбудеться в середині серпня. 

До програми фестивалю ввійшло сім повнометражних і три короткометражні фільми.

Фото: кадри з фільму надала Ілона Коротіцина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY