detector.media
11.08.2023 13:34
Власник херсонського інтернет-провайдера SkyNet виявився колаборантом і отримав підозру від СБУ
Власник херсонського інтернет-провайдера SkyNet виявився колаборантом і отримав підозру від СБУ
Дмитру Гудзю інкримінують пособництво державі-агресору за те, що забезпечував інтернетом місця розташування окупантів, та звинувачують у крадіжці.

Служба безпеки України повідомила про підозру власнику херсонського інтернет-провайдера SkyNet Дмитру Гудзю. Про це свідчить документ на сайті Офісу Генерального прокурора, на який звернуло увагу херсонське видання «Мост».

Гудзю інкримінували пособництво державі-агресору та крадіжку. За версією слідства, він встановив контакт з росіянами не пізніше 30 квітня 2022 року.

Дмитро Гудзь домовився про перепідключення SkyNet на Росію з її представниками в Херсоні та гендиректором кримського провайдера «Міранда».

Також він наказав підлеглим підключити до інтернету місця базування російських окупантів у Херсоні — в «Епіцентрі» на вулиці Нафтовиків та «школі міліції» на Кольцова.

Крім того, Гудзь з невідомими слідству поплічниками обікрали фірму «Телесвіт», що входила до групи компаній провайдера «Воля». Вони вкрали 28 комутаторів на суму 43 тисячі 886 гривень, які потім були знайдені в офісі SkyNet.

За це Дмитру Гудзю заочно загрожує кримінальна відповідальність. Триває досудове розслідування.

Раніше вважалось, що перепідключитись на окупований Крим SkyNet нібито змусили росіяни.

Раніше « Детектор медіа» публікував репортаж Наталії Данькової з Півдня та Київщини про те, як після окупації відновлюють інтернет і мобільний зв’язок. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY